„Lietuvoje išlieka nemažas avaringumas, nėra pats geriausias ir vairuotojų paruošimas, o motociklininkų mokymas – itin prastas. Todėl vienas pagrindinių tokio objekto atsiradimo tikslų ir turėtų būti eismo saugumo gerinimas tiek mokant pradedančius vairuotojus, tiek tobulinant jau stažą turinčių vairuotojų įgūdžius“, - sakė Laurynas Maknavičius.

Pasak jo bendraminčio Deivido Rodino, poligone veiktų ekstremalaus vairavimo aikštelė, kurioje būtų mokoma valdyti automobilį slidžios kelio dangos sąlygomis – pvz., ant šlapio ar sniegu padengto asfalto.

Idėjos autoriai remiasi Latvijos pavyzdžiu, kur netoli Rygos jau nuo 2003-iųjų veikia sporto kompleksas „333“. Jame yra kartingų, automobilių ralio-kroso, motociklų varžybų trasos. 2007 metais čia atidarytas ekstremalaus vairavimo poligonas, kurį latviai vadina vieninteliu tokio tipo objektu ne tik Baltijos šalyse, bet ir Skandinavijoje bei visoje Rytų Europoje. L. Maknavičius ir D. Rodinas jau surinko 1 000 parašų, remiančių vairavimo poligono steigimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)