Nuo šių metų pradžios iki birželio 25 dienos praktinį vairavimo egzaminą „Regitroje“ išlaikė 21 tūkst. 522 žmonės ir tai beveik nesiskiria nuo to paties laikotarpio pernai, kai sėkmingai pasirodė 21 tūkst. 317 būsimųjų vairuotojų.

Tiesa, iš pirmo karto egzaminą išlaikiusiųjų kiek padaugėjo – šįmet egzaminą sėkmingai įveikė 42,53 proc. pirmą kartą laikiusiųjų, o pernai per tą patį laikotarpį - 38,72 procento. Tačiau VĮ „Regitra“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas pabrėžė, kad jeigu daugiau žmonių įveikia egzamino barjerą iš pirmo karto, dar nereiškia, kad ir ateityje jie bus geresni vairuotojai.

„Buvo atlikti tyrimai ir paaiškėjo, kad nėra jokio skirtumo, ar žmogus egzaminą išlaikė iš pirmo, ar iš penkto karto, - vėliau jis turi vienodus šansus patekti į eismo įvykius. Nėra jokios koreliacijos tarp avarijų skaičiaus ir to, iš kelinto karto pavyko išlaikyti vairavimo egzaminą“, - sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)