Šiuo metu techninių apžiūrų vykdymą ir techniškai tvarkingų transporto priemonių eksploatavimą Europos Sąjungoje (ES) reglamentuoja tiek ES teisė, tiek nacionalinė teisė.

Vis dėlto ilgiau kažkurioje ES valstybėje su Lietuvoje registruotu automobiliu užtrukę vairuotojai susiduria su problema – jeigu baigiasi automobilio privalomos techninės apžiūros dokumentų galiojimo laikas, jie neturi galimybės užsienyje atlikti privalomą techninę apžiūrą.

Lietuva priklauso Europos Sąjungai, todėl vairuotojai privalo turėti galimybę atlikti privalomą techninę apžiūrą visose Europos Sąjungos valstybėse ir ši apžiūra privalo būti pripažinta Lietuvoje. Ši problema yra itin aktuali mūsų piliečiams, kurie gyvena ir dirba svetur, tačiau yra priversti grįžti į Lietuvą tik dėl privalomos techninės apžiūros“, – pažymėjo Seimo narys P. Gražulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)