Geriausios A klasės padangos bus žymimos žalios spalvos lipduku, o silpniausios G klasės atstovai – raudonu. Šiuo metu geriausios padangos rinkoje atitinka C klasę, o dauguma padangų rinkoje siekia tik E, F ir G klases. Perėjimas iš žemesnės klasės į aukštesnę reiškia 2-3 proc. geresnę kuro ekonomiją.

„Nokian Tyres“ pranešime žiniasklaidai rašoma, kad šis padangų gamintojas aktyviai kuria naujas medžiagas ir technologijas. „Nokian Tyres“ žada, kad iki 2015 m., palyginus su šiuolaikinėmis geriausiomis padangomis, naujos kartos padangos pasieks 5 proc. geresnę kuro ekonomiją, o saugumas dėl to nenukentės.

Siekiant gerinti kuro ekonomiją, artimiausioje ateityje be saugumui skirtų padangos savybių, padangų kūrėjai ypač daug dėmesio skirs pasipriešinimo riedėjimui mažinti. Neseniai „Nokian Tyres“ surengė padangų bandymus „Nokian Tyres“ techniniame centre Nokia mieste Suomijoje. Teste dalyvavo neskelbiamo „premium“ lygio padangų gamintojo produktas, „Nokian R“ ir naujas „Nokian Tyres“ vasarinės padangos prototipas.

Automobilis nedirbančiu varikliu specialiu treku buvo paleidžiamas laisvai riedėti, po to buvo atliekami matavimai. Visas treko ilgis buvo sužymėtas padalomis, pagal kurias kviestiniai svečiai galėjo įvertinti atstumą, kurį nuriedėjo automobilis „apautas“ vienomis ar kitomis padangomis.

Bandymai parodė, kad naujausios kartos ateities technologijomis pagamintos vasarinės padangos prototipas riedėjo 129 m, „premium“ klasės šiuolaikinė padanga riedėjo 78,9 m, „Nokian R“ – 99,5 m. Tad „Nokian Tyres“ prototipo pasipriešinimas riedėjimui buvo 63 proc. mažesnis lyginant su „premium“ klasės kito gamintojo vasarine padanga.

Gamintojų teigimu, tai – ateities padangos pavyzdys, kurio kuro taupymo efektyvumas priklauso A klasei.

Kol kas tokia padanga yra ateities vizija, o prasidedančiam vasarinių padangų sezonui „Nokian Tyres“ kompanija siūlo „Hakka H“, „Hakka Z“, „Hakka V“, „Nokian I3“, „Hakka Z SUV“ modelių padangas. Gamintojų teigimu, visiems šiems gaminiams buvo skirtas pedantiškas Suomijos inžinierių dėmesys, todėl šios padangos patiks ir mėgstantiems greitį, ir vertinantiems stabilų vairavimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją