Pasak šio skyriaus vedėjo Algimanto Tarasevičiaus, sankryžos rekonstravimo ir šviesoforo įrengimo darbus vykdė prekybos centro „Maxima“ savininkai.

„Šviesoforas ir šiuo metu yra jų turtas. Savivaldybei jis neperduotas. Todėl tikslios informacijos, kiek laiko jis veikė ir, ar kada nors veiks, neturiu. Esant poreikiui šviesoforą, galima įjungti, tačiau kol kas poreikio nėra“, - sakė A. Tarasevičius.

Alytaus miesto ūkio skyriaus vedėjas teigė nusiskundimų ir priekaištų pastaruoju metu iš vairuotojų dėl minėto šviesoforo negaunantis.

A.Tarasevičius prisiminė, kad nusiskundimų būta anksčiau, kai veikė abu šviesoforai vienu metu: Likiškėlių ir Santaikos gatvių sankirtoje, bei Likiškėlių gatvėje ties prekybos centru „Maxima“.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės saugaus eismo komisijos pirmininko Janio Laurinaičio, šviesoforą planuojama įjungti vasarą.

„Žiemą jis išjungiamas sąmoningai, nes esant slidžiai kelio dangai prie šviesoforo sustoję sunkiasvoriai automobiliai sunkiai pajuda iš vietos ir susidaro didelė automobilių eilė. Nors atvirai kalbant, mes daugiau nusiskundimų gaudavome, kai šviesoforas veikė“, - sakė J. Laurinaitis.

Neveikiantis šviesoforas buvo įrengtas prieš bene septynerius metus, kai baigėsi Likiškėlių gatvės rekonstrukcija ir buvo pastatytas naujasis prekybos centras „Maxima“. Nors šviesoforas veikė be sutrikimų, jau ilgai šioje sankryžoje galima stebėti tik geltonos šviesos mirksėjimą.

„Maxima“: šviesoforu rūpinasi savivaldybė

„Maxima“ atstovai portalui DELFI patvirtino, kad Alytuje, Santaikos ir Likiškėlių gatvių sankirtoje įrengtas šviesoforas priklauso jų bendrovei.

„Šis šviesoforas praėjusiais metais buvo apgadintas dukart – žaibo išlydžio bei autoįvykio metu. Rūpinamės savo klientų saugumu, jų patogumui ir saugumui šviesoforas šalia „Maxima“ parduotuvės ir buvo įrengtas. Tad praėjusių metų pabaigoje – gruodį - sugadintas šviesoforas bendrovės lėšomis buvo sutvarkytas, apie tai informuota ir Alytaus miesto savivaldybė. Šiuo metu jis yra veikiantis, esant poreikiui jo įrengimu ar išjungimu kaip ir iki šiol, taip ir toliau rūpinasi Alytaus miesto savivaldybė“, - teigiama bendrovės atstovų komentare.