LŽ kalbinti pareigūnai patvirtino, kad tokių atvejų pasitaiko – pareigūnams išties įkliūva vairuotojų, praradusių teisę vairuoti, bet bandančių naudotis pasiliktu vairuotojo pažymėjimu.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas pripažino, kad apskrities policininkai ne kartą buvo sučiupę negaliojančiu vairuotojo pažymėjimu pasinaudoti bandančių asmenų, bet neslėpė, kad gali būti ir prasmukusiųjų.

„Jei nėra galimybės – netikriname“, - patvirtino pašnekovas, paklaustas, ar kiekvieną kartą sustabdžius vairuotoją tikrinamas jo pažymėjimo galiojimas.

Pasak jo, negaliojančio vairuotojo pažymėjimo naudojimas ne tik nepadės gauti švelnesnės bausmės, bet ir užtrauks atsakomybę už negaliojančio dokumento panaudojimą, o tai reiškia, kad teisės vairuoti atėmimo laikotarpis pailgės tiek, kiek laiko žmogus neteisėtai naudojosi pažymėjimu.

„Tarkime, vairuotojas neteko teisės vairuoti dvejiems metams, bet praėjus 23 mėnesiams jis vairavo mašiną ir nepraleido per perėją einančio žmogaus, įkliuvo. Jam bus skirta bauda ne tik už šitą nusižengimą, bet ir už vairavimą be teisės, o pažymėjimo atėmimo laikotarpis pailgės dar dvejus metus“, - aiškino D.Česnauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)