Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato Kelių policijos poskyrio ir Patrulių būrio pareigūnai dirbo su specialiomis spalvomis nepažymėtu policijos automobiliu „Volkswagen Caddy“. Jame yra įmontuota greičio matavimo sistema, fotografuojanti ir nuvažiuojančius, ir atvažiuojančius automobilius. Patruliuojama buvo mieste ir rajone.

Pažeidimai buvo fiksuojamai, kuomet transporto priemonių vairuotojai greitį viršydavo daugiau nei 20 kilometrų per valandą. Daugiausiai pažeidimų nustatyta Laibiškių kaime (kelias KaunasZarasaiDaugpilis), automagistralėje VilniusPanevėžys, Jurginų kaime. Mieste greitis dažniausiai buvo viršijamas Deltuvos gatvėje.

189 transporto priemonių vairuotojai greitį viršijo daugiau nei 20, bet ne daugiau nei 30 km per valandą; 63 – daugiau nei 30 km, bet ne daugiau 40 km per valandą; 34 – daugiau nei 40 bet ne daugiau 50 km per valandą; 4 - daugiau nei 50, bet ne daugiau 60 km per valandą. Pastarieji grubūs greičio viršijimo atvejai nustatyti Juodausių, Laibiškių, Jurginų kaimuose ir mieste, Daukanto gatvėje.

Policija prašo paisyti Kelių eismo taisyklių nuostatų, vairuoti saugiai ir primena atsakomybę už nustatyto greičio viršijimą, numatytą LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 straipsnyje: Nustatyto greičio viršijimas iki 10 kilometrų per valandą – užtraukia įspėjimą vairuotojams.
Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 10, bet ne daugiau kaip 20 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo keturiasdešimties iki vieno šimto litų.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 20, bet ne daugiau kaip 30 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 30, bet ne daugiau kaip 40 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo keturių šimtų iki šešių šimtų litų, o vairuotojams, neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, – baudą nuo keturių šimtų iki šešių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trijų iki šešių mėnesių.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 40, bet ne daugiau kaip 50 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo šešių šimtų iki aštuonių šimtų litų, o vairuotojams, neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, – baudą nuo šešių šimtų iki aštuonių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo šešių mėnesių iki vienerių metų.

Nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 50 kilometrų per valandą – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio iki vieno tūkstančio penkių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administracinį areštą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu šešiems mėnesiams, vairuotojams, neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, – baudą nuo vieno tūkstančio iki vieno tūkstančio penkių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų ir šešių mėnesių ir vairuotojams, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki dviejų tūkstančių penkių šimtų litų arba administracinį areštą nuo dvidešimties iki trisdešimties parų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)