„Turime imtis griežtesnių priemonių, nes baudų nemokančių pažeidėjų yra pernelyg daug. Pavyzdžiui, 2013 metais Lietuvoje paskirta baudų už daugiau kaip 97 mln. litų, o sumokėta – vos 42 proc. Tokia situacija tęsiasi jau nebe pirmus metus“, – konstatuoja vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

VRM parengtose Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisose siūloma įrašyti nuostatą, jog pažeidėjams, kurie per nustatytą laiką nesumoka paskirtų baudų, neišduodami ir nekeičiami vairuotojų pažymėjimai. Tokiems asmenims siūloma taikyti ir kitą ribojimą – jie negalėtų savo vardu registruoti transporto priemonių „Regitroje“. Sąlyga – terminas, skirtas sumokėti baudai, jau yra pasibaigęs.

„Tokiu būdu ne tik skatintume pažeidėjus ieškoti būdų bei priemonių sumokėti baudas, bet ir apskritai motyvuotume žmones vengti daryti pažeidimus. Akivaizdu ir tai, kad naujasis mechanizmas leistų padidinti įplaukas į valstybės biudžetą“, – sako S. Skvernelis.

Administracinius ribojimus taip pat siūloma numatyti VRM parengtose LR Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisose: jose nurodoma, jog asmenims, kurie turi įsiskolinimų valstybei, neišduodami leidimai įsigyti bei nešioti ginklą.

Šios teisės aktų pataisos parengtos vykdant LR Vyriausybės pavedimą, artimiausiu metu projektas bus išsiųstas LR Vyriausybei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)