"Seimas pradės dirbti rugsėjo 10 dieną, greičiausiai Vyriausybė pateiks Seimui baudų sistemos įstatymo įsigaliojimo projektą spalį - lapkritį, tuo metu bus svarstomas biudžetas, visi kiti dalykai, pirmininkavimo renginiai ir taip toliau, ir tas nėra klausimas turbūt toks, kuris čia būtų labai labai degantis", - žurnalistams Vyriausybėje po Valstybinės saugaus eismo komisijos posėdžio sakė ministras.

Jo teigimu, ši tvarka realiai anksčiausiai galėtų pradėti veikti nuo kitų metų vasaros, o gal ir nuo 2015 metų sausio 1-osios.

A.Butkevičius antradienį sakė besitikintis, kad dėl pakeitimų, tarp kurių - ir baudos balų sistemos grąžinimas, pavyks susitarti iki šių metų pabaigos.

"Tikiuosi, kas jiems bus Vyriausybėje pritarta, keliaus į Seimą ir turėtų būti Seime priimta iki šių metų pabaigos", - po posėdžio žurnalistams sakė premjeras.

Baudos balų sistema, kai per metus už padarytus pažeidimus surinkus 10 baudos balų būdavo atimama teisė vairuoti automobilį 12 mėnesių, galiojo iki 2008 metų.

Baudos balų sistemos atsisakymą numačiusios pataisas, kurias 2007 metais priėmė Seimas, parlamentui svarstyti teikė Vyriausybė, kurioje dabartinis premjeras Algirdas Butkevičius ėjo susisiekimo ministro pareigas. A.Butkevičius tąkart sveikino Seimą priėmus pataisas, kuriomis sugriežtinus atsakomybę už kai kuriuos taisyklių pažeidimus, tuo pačiu baudų balų sistema buvo panaikinta.

Pasak R.Sinkevičiaus, jau nuo sausio Lietuvoje atsiras specialūs mokymo centrai, kuriuose bus perauklėjami vairuotojai.

"Kad dalis priemonių įsigalios nuo kitų metų, tai neišvengiamai. Pažeidėjų arba pažeidusių kelių eismo taisykles vairuotojų permokymas arba papildomas mokymas, jų praktinių įgūdžių patikra, jų psichologinio pasirengimo patikra - tas dalykas įsigalios jau nuo kitų metų liepos mėnesio, o vairavimo mokymo centrai atsiras Lietuvoje jau nuo kitų metų sausio mėnesio", - aiškino jis.

A.Butkevičius po posėdžio antradienį žurnalistams, be kita ko, sakė, kad kelis kartus eismo taisykles pažeidę neblaivūs vairuotojai galėtų dešimčiai metų neteikti vairuotojo pažymėjimo. Anksčiau jis yra siūlęs tokiems asmenims iš viso nebeleisti vairuoti.

"Bus sugriežtinta tvarka dėl eismo taisyklių pažeidėjų, kada jie vairavo transporto priemonę neblaivūs. Ir jeigu tai pasikartoja keletą atvejų, mano buvo siūlymas, kad gal būtų galima atimti vairavimo teises visam gyvenimui, bet Europos teisės specialistai pasakė, kad turi būti numatytas konkretus laikotarpis ir šiuo metu komisijoje pateikta, kad tai būtų taikoma iki dešimties metų", - dėstė premjeras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)