Šis „Mazda6“ modelis prieš gerą dešimtmetį buvo išrinktas Lietuvos „Metų automobiliu 2003“. Tuomet jis buvo puikus gamintojo progreso pavyzdys, gražus, gerai valdomas ir nebrangus. Žinoma, tuomet nebuvo galima įsivaizduoti, kaip jis atrodys po dešimties metų. O atrodo jis išties nekaip – kiaurai supuvęs.

Automobilio savininkas pasakoja, kad jį pirko 2007 m., kai Lietuvoje šis „Mazda6“ buvo pravažinėjęs 3 metus. Pirmosios rūdys pasirodė po kelių metų, o dabar jos matyti kone visose kėbulo dalyse. Remontuoti jį jau ekonomiškai nebeapsimoka, o važinėti nebesaugu.

Nors naujų automobilių pardavėjai teigia, kad mašinoms galioja 8-12 metų garantija nuo kiauryminio kėbulo prarūdijimo, vis dėlto pirkėjai turėtų būti atsargūs – ši sąlyga labiau teorinė.

TV laidos „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite, ką apie šią situaciją kalba gamintojų atstovai, ką tokioje situacijoje atsidūrusiems vairuotojams pataria advokatas ir ką apie šiuolaikinių automobilių gamybą kalba specialistai.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)