Pasak „Goodyear“ plataus naudojimo padangų verslo EMEA regione viceprezidento Michelo Rzonzefo, nors pardavėjai visoje Europoje yra gerai informuoti apie ES padangų ženklinimo tvarką, jos reikalavimus bei apribojimus, vartotojai vis dar menkai pažįsta naująjį ženklinimą: „Tikimės, kad ženklinimas pirmą kartą reikšmingai paveiks vartotojų pasirinkimą per artėjantį vasaros sezoną. Tada milijonai vairuotojų tose rinkose, kuriose naudojamos tipinės žieminės padangos, ims keisti žiemines padangas į vasarines.“

„Goodyear Dunlop“ teigia, kad naujoji padangų ženklinimo tvarka neturėjo didelio poveikio žieminių padangų sezonui. Ženklinimo etiketė nesuteikia visapusiškos informacijos apie padangos savybes, ypač gerai tai atspindi žieminių padangų ženklinimas. Etiketėje neatsižvelgiama į tokius žieminių savybių kriterijus kaip stabdymas ir sukibimas ant sniego ar ledo esant žemai temperatūrai. „Kurdami padangą, mes atsižvelgiame į daugiau kaip 50 kriterijų, tuo tarpu etiketėje pavaizduoti vos trys iš jų“, – teigė M. Rzonzefas.

Bendrovė taip pat pabrėžė, kad ženklinimo sėkmė iš esmės priklauso nuo naujosios ženklinimo tvarkos įgyvendinimo kontrolės. M. Rzonzefas teigė: „Mes suprantame, kaip sunku ES valstybėms narėms kontroliuoti šio sudėtingo reglamento įgyvendinimą ir tinkamą jo laikymąsi, bet ES padangų ženklinimo tvarkos patikimumas priklauso nuo veiksmingos įgyvendinimo kontrolės. Raginame valstybes nares pasirūpinti, kad netinkamai paženklintos padangos nepatektų į Europos Sąjungą. Vartotojai gali pasitikėti tik teisingais padangų ženklinimo duomenimis.“

2009 m. lapkritį priimtas Reglamentas (EB) Nr.°1222/2009 dėl padangų ženklinimo įsigaliojo 2012 m. lapkričio 1 d. Naujojo padangų ženklinimo etiketėje nurodomas degalų naudojimo efektyvumas, sukibimas su šlapia danga ir išorinis riedėjimo triukšmas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)