„Pagrindinis pėsčiųjų takas, manau, yra nesaugus. Mokyklos teritorija visiškai neturi apšvietimo. Dienos trumpėja, o apšvietimo šioje kelio atkarpoje nėra jokio. Prieigos taip pat nesaugios, nėra normalių nuorodų į šį laikiną kelią“, – nerimu dalijasi vietos gyventoja.

Moteris sako, kad tai yra pagrindinis ir vienintelis takas pėstiesiems bei dviratininkams susisiekti su centrine miesto dalimi ir nuogąstauja, kad nepadarius apšvietimo, kur kasdien gausu vaikų – vienas žingsnis iki tragedijos.

Policijos prie bėgių nestatys

Plungės rajono savivaldybės Vietos ūkio skyriaus vedėjas Martynas Čiuželis atremia, kad padarytas laikinas kelias nėra toks jau pamirštas.

„Plungės miesto Dariaus ir Girėno gatvės, kuri sutampa su rajoniniu keliu Nr.3201 Truikiai-Prūsaliai, transporto mazgo su tuneliu po geležinkeliu. Sutartis jo remontui pasirašyta 2018 m. kovo 14 d., darbus planuojama užbaigti iki 2019 m. gruodžio mėnesio. Minėta problema yra žinoma ir Plungės miesto seniūnas informavo kad apšvietimo problema sprendžiama ir apšvietimas turėtų būti įrengtas iki šių metų spalio mėnesio“, – paaiškino M. Čiuželis.

Plungės miesto seniūnas Gintaras Domarkas patikslino, kad apšvietimo įrengimo darbai jau pajudėjo ir jei nepasitaikys kokių kliūčių – kelias link mokyklos bus apšviestas jau maždaug po poros savaičių.

Perėja per bėgius jau yra apšviesta. Likusi dalis bus apšviesta per artimiausias dvi savaites. Be to, prie visų mokyklų šiandien budi pareigūnai ir dar artimiausią savaitę budės. Pačioje perėjoje nėra prasmės stovėti pareigūnams, juk jie traukinio nesustabdys. Aišku, vaiką gali, bet čia jau turi būtų sąmoningi ir patys pėstieji. Bet to, ten yra sustatyti atitvarai, kad greitai žmonės neišpultų ant bėgių“, – sako G. Domarkas.

Vieta pasirinkta neatsitiktinai

Anot seniūno, iš šios miesto pusės, kur tenka pereiti bėgius, į mokyklą eina kur kas mažiau vaikų, tačiau mažųjų saugumu visų pirma turėtų pasirūpinti tėvai ir jiems paaiškinti, kaip apsisaugoti nuo nelaimės. O dar geriau, kad patys tėvai palydėtų vaikus iki mokyklos ir pasitiktų, nes nelaimei užtenka ir vieno neatidaus žmogaus.

Visgi vieta, kur padaryt perėją per bėgius pasirinkta ne atsitiktinai. Pasak G. Domarko, tą vietą žmonės jau pramynė senokai. Iš pradžių planuose buvo braižoma kita vieta, tačiau ten susikerta net kelios traukinio bėgių juostos. Taigi, pakoregavus planus ir buvo padarytas laikinas kelias, kurį vietos gyventojai jau gerai žino, tik dar pastatyti saugumo atitvarai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)