Iš Kelių eismo taisyklių pažeidimų duomenų akivaizdu, kad mūsų šalyje tolerancija lakstūnams labai didelė. Didžioji dalis pernai nubaustųjų viršijo greitį daugiau nei 20 km/val., važiuojančiųjų 10-20 km/val. greičiau nei leidžiama užfiksuota triskart mažiau, o viršijančiųjų greitį mažiau nei dešimčia kilometrų per valandą – vos 104. Tai rodo, kad daugybė nedaug greičiau nei leistina riedančių vairuotojų lieka nepastebėti ir išvengia atsakomybės.

Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio manymu, taip neturėtų būti. „Manau, jog ne bausmės dydis, o jos neišvengiamumas skatina žmones vairuoti drausmingai. Vis sulaukiame klausimų, gal reikia dar labiau didinti baudas, nes žmonės prie esamų jau priprato. Manau, jog dabar taikomos baudos yra gana didelės. Juo labiau kad pastaraisiais metais daugeliui žmonių pajamos ne augo, o net mažėjo“, - tvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)