Akcijai vykdyti numatytos maksimalios Kauno, Marijampolės ir Panevėžio apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų kelių policijos pareigūnų pajėgos. Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti policijos pareigūnai naudos visas būtinas technines priemones. Bendros priemonės bus vykdomos ir su Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos teritoriniais padaliniais.

Magistralinis kelias „Via Baltica“ yra vieno iš šešių Europos kelių (E67 Helsinkis-Talinas-Ryga-Panevėžys-Kaunas-Varšuva-Vroclovas-Praha) atkarpų, kertančių Lietuvos, taip pat ir Latvijos Respublikų teritorijas. Šį kelią mūsų šalyje sudaro magistraliniai keliai A5 Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, A8 Panevėžys-Aristava-Sitkūnai, A10 Panevėžys-Pasvalys-Ryga, A17 Panevėžio aplinkkelis ir A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda (nuo 102,04 iki 114,54 km).

2012 metais kelyje įvyko 342 eismo įvykiai, 56 iš jų nukentėjo žmonės: 22 žuvo ir 73 buvo sužeisti. Tai sudaro 7,3 proc. visų praėjusias metais Lietuvoje eismo įvykiuose žuvusiųjų skaičiaus.

Pagrindinės šių eismo įvykių priežastys - transporto priemonių lenkimas, neįsitikinus, kad tai daryti yra saugu, įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą, leistino greičio viršijimas. Kai kuriuose šio kelio ruožuose, kuriuose įrengti platesni kelkraščiai, vairuotojai, pažeisdami Kelių eismo taisyklių reikalavimus, pasitraukia į kelkraštį ir sudaro galimybę važiuoti trimis eismo juostomis. Toks manevras gerokai padidina riziką priešpriešiniam susidūrimui.

Praėjusiais metais, rugsėjo 17-spalio 17 dienomis, buvo organizuota akcija „Via Baltica 2012“. Akcijos metu kelyje „Via Baltica“ įvyko 20 eismo įvykių, tarp jų 4 nukentėjo žmonės (žuvo 1 eismo dalyvis - pėsčiasis - kelyje A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda ir 4 buvo sužeisti).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)