Ir jauniems, ir jau pagyvenusiems jas primins tradiciniu tapęs saugaus eismo priemonių skatinimo kompleksas, kurį didžiųjų lenktynių Palangoje organizatoriai siūlo glaudžiai bendradarbiaudami su Susisiekimo ministerija.

Ir šiemet lenktynių dienomis trasos prieigose žiūrovai galės išbandyti saugos diržų ir automobilio virtimo simuliatorius, o juos išmėginę – pajusti kuo gręsia pražūtingas saugos diržų ignoravimas arba kokios perkrovos bei jausmai patiriami virstant automobiliui.

Tačiau bene daugiausia dėmesio bus skiriama saugaus eismo klasei arba elektromobilių trasai mažiesiems, kuri jau keletą metų susilaukia didžiausio mažųjų antplūdžio ir kuri nemenkai daliai joje pabuvojusių tapo tikru saugaus eismo pradžiamoksliu. Natūralu, kad vaikus labiau nei pačios lenktynės vilioja ši trasa, kurią tiksliau reikėtų vadinti sumažintu, miniatiūriniu gatvės su žiedine sankryža, veikiančiais šviesoforais ir visais būtinais kelio ženklais maketu.

Svarbiausia, kad vaikams važinėjant elektriniais automobiliukais dirbtinai sukurtomis gatvėmis imituojamos realios situacijos kelyje, kuriose vaikai turi orientuotis paisydami tikrų kelio ženklų.
Mažieji lankytojai galės ne tik nemokamai įveikti šią trasą vairuodami elektromobilius, bet ir dalyvauti instruktorių vedamose saugaus eismo pamokose, o geriausiai įsisavinę eismo taisykles bei puikiai vairavę elektromobilius iš Palangos parsiveš ir įsimenančių prizų.

„Diegiant visas šias priemones, padedančias ugdyti tiek mažųjų, tiek jų tėvelių atsakomybę keliuose, daug prisidėjo „Klaipėdos regiono keliai“ ir jaunųjų kelininkų klubas „Kelelis“, - sakė Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos Eismo saugumo skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Čereška. – Išmoktą eismo abecėlę ir įgytus pirmuosius saugaus eismo keliuose įgūdžius primins dovanėlės – spalvingos knygutės vaikams ,,Saugokime vieni kitus kelyje“, lankstinukai „Automatinė greičio kontrolė“, agitaciniai lapeliai „Šventas Kristoforas - vairuotojų ir keliautojų globėjas“, kišeniniai kalendoriukai, įvairūs juostiniai atšvaitai ir atšvaitiniai žaisliukai“.

„Omnitel 1000 km lenktynių“ organizatoriai teigia, kad varžybų organizatoriams rūpi ne tik paties didelio renginio dalyvių ir svečių, bet ir visų į jį atvyksiančių bei išvyksiančių saugumas. Todėl renginio dienomis bus vykdomos įvairios viktorinos saugaus eismo tema, bus tęsiama ir nemenko populiarumo susilaukusi akcija „Nevairuok išgėręs“. Lenktynių miestelyje bus įrengti alkotesteriai, o viso renginio metu žiūrovai bus skatinami pasitikrinti blaivumą prieš sėdant prie vairo.

„Jeigu šios mūsų bendrai organizuotos priemonės privers vairuotojus būti atidesnius ir padės kovoti už saugų eismą keliuose ir gatvėse, jausimės atlikę tikrai nemenką darbą“, - sakė „Omnitel 1000 km lenktynes“ rengiančios bendrovės „Promo Events“ vadovas Darius Jonušis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją