„Vaizdžiai pasakius, Latvijos policijos pareigūnų stalčiai yra pilni lietuviškų vairuotojo pažymėjimų, ir pastaruoju metu jie sparčiai pildosi toliau. Taip yra todėl, kad Latvijoje dar nuo 2004 metų galioja, sakykime, visiškai kitokia nei Lietuvoje teisinio persekiojimo sistema, tačiau praktikoje užsieniečių atžvilgiu ji pradėta taikyti tik prieš porą metų, nes susikaupė didžiulės užsieniečių nesumokėtos baudos“, - sako advokatų kontoros „Martinkus ir partneriai“ advokatas Osvaldas Martinkus.

Anot jo, pagal Latvijos administracinį kodeksą, paskirta piniginė bauda turi būti sumokėta per 10 d. Jeigu ši bauda nėra sumokėta, įsigalioja draudimas išvykti iš Latvijos su automobiliu, kurį vairuojant padarytas pažeidimas, jei šis automobilis priklauso ne Latvijos gyventojui.

Be to, jeigu paskirta piniginė bauda nėra sumokama per 1 metus, įsigalioja draudimas naudotis vairuotojo teisėmis, o asmuo, ir toliau disponuojantis vairuotojo pažymėjimu, laikomas padaręs atskirą administracinį pažeidimą - t. y. vairuojantis be galiojančio pažymėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)