Šios akcijos metu perėjose aplink areną su pėsčiaisiais bei vairuotojais bendraus ir jų tinkamu elgesiu perėjose rūpinsis pagrindiniai projekto Praleisk.lt simboliai - ryškūs, dėmesį atkreipiantys autoavarijų bandymų manekenai. Geltonieji Praleisk.lt manekenai dalins atšvaitus ir kitą saugų eismą skatinančią atributiką.

Prie pat arenos, sirgalių zonoje įsikurs ir Automobilių kelių direkcijos atstovai. Čia smalsuoliai galės išbandyti saugos diržų efektyvumo ir automobilio apsivertimo imitavimo įrenginius. Šie įrenginiai suteikia galimybę patirti koks jausmas apima avarijos metu besivartančiame automobilyje bei kokie pojūčiai užplūsta važiuojant 30 km/val. greičiu ir staiga atsitrenkus į sieną.

„Būna, kad žmonės gavę galimybę nemokamai išbandyti šiuos įrenginius, žiūri į tai kaip į pramogą ar atrakcioną, - pasakojo Lietuvos automobilių kelių direkcijos eismo saugumo skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Čereška. - Tačiau visi, kurie juos išbando, nuomonę pakeičia, nes šie įrenginiai malonių pojūčių nesuteikia, o tik leidžia pajusti kaip efektyviai saugos diržai saugo netgi imituotose ekstremaliuose situacijose. Dažnas sako, kad tik patyręs šiuos pojūčius išties įvertina saugos diržų būtinybę bei naudą.”

Automobilių kelių direkcijos ir saugaus eismo akcija Praleisk.lt pastarosiomis dienomis lankėsi ir kituose Lietuvos miestuose, kur vyko Europos krepšinio čempionato varžybos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją