Pirmoji problema ypač vyraujanti. Policijai, nors ji puikiai pareigūnų žinoma, to nei dieną, nei naktį neleidžia pamiršti budrūs piliečiai. Antradienį Klaipėdoje vienas Kelių policijos biuro Patrulių kuopos ekipažas vyko net į keletą vietų, iš kurių gauti pranešimai apie ant žolės ar šaligatvio riogsančias mašinas.

Kretingos gatvėje, tiesiai priešais posūkį iš šios gatvės į kiemą, visais keturiais ratais ant žolyno stovėjo ir praeivių akis badė raudonas „Ford Mondeo“. Būtų keista, jei jis niekam nebūtų užkliuvęs. Nors žolė dar neįsižaliavusi, budrūs gyventojai, regis, nusiteikę, kad žali plotai, o ne ratų provėžos vasarą matytųsi jų aplinkoje.

Darbovietės prieigomis kaip savo namais, pasirodo, rūpinasi Klaipėdos jūrininkų ligoninės kolektyvas. Jis irgi prašė policijos pagalbos dėl veją gadinančio automobilio. Vos priartėjusius prie šios gydymo įstaigos policininkus pasitiko ryškiai vilkėjęs ir iš tolo šluota mojęs kiemsargis, kuris vos ne bėgte palydėjo, parodė vietą ir mašiną, kurios vairuotojas, matyt, nugirdęs ketinimus informuoti pareigūnus, automobilį buvo tvarkingai perstatęs.

I. Simonaitytės gatvėje policininkams teko stebėti tikrą ruožą su kliūtimis, kuriame ir jaunas, ir senas buvo priverstas žengti per vielos užtvarą ir krūmokšnius, kad galėtų praeiti. Per balkoną žvilgtelėjęs ir pas policijos pareigūnus iš buto nusileidęs vairuotojas teisinosi tik trumpam palikęs mašiną, bet administracinės teisės pažeidimo protokolas už tokį automobilio statymą jam buvo surašytas. Nubausta ir dar viena daugiabučio gyventoja.

Kelių policija dar kartą prašo gyventojų paisyti Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimų, nurodančių, jog nevalia trukdyti pėsčiųjų eismui ir gadinti želdinius. Negalima pamiršti ir atsargaus vairavimo bei rūpestingo judėjimo pėsčiomis – savojo saugumo labui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)