Pirmą kartą šalyje organizuojamame tokiame konkurse varžęsi profesionalūs ir pradedantieji dizaineriai iš viso pateikė 39 vertinimo kriterijus atitikusius darbus, o gamybos liniją pasieks trys geriausi.

Pasak vieno iš komisijos narių Gedimino Lašo, Lietuvos grafinio dizaino asociacijos (LGDA) pirmininko, konkursui buvo pateikta ir tradicinių sprendimų, ir keletas netikėtų pasiūlymų.

„Kai kurie iš projektų praplėstų esamą įvairovę, atliktų ne tik apsauginę funkciją, bet galėtų tapti originalia saviraiškos detale. Tokie konkursai yra sveikintini, atkreipia dėmesį į aktualias problemas, skatina naujų sprendimų ieškojimą, kūrybiškumą“, - sakė G. Lašas.

Jo teigimu, galbūt ateityje galima būtų išskirti kelias kategorijas – vieną, pritaikytą esamoms technologijoms, kitą – labiau konceptualią, kur būtų pateikiamos idėjos. „Manau tada galima būtų sulaukti dar įvairesnių pasiūlymų“, - sakė LGDA pirmininkas.

Daugiausiai balsų surinkę eskizai bus pagaminti ir taps prieinami vartotojams, o jų autoriams bus įteiktos vienkartinės stipendijos: I-oji vieta - 1500 Lt; II-oji - 1000 Lt ir III-oji - 500 Lt.

Vieni svarbiausių konkurso kriterijų buvo kūrybos objekto estetiškumas, funkcionalumas ir saugumas – atšvaitai turėjo būti sukurti taip, kad pagaminti atitiktų Europos Sąjungos standartą EN 13356.

Konkursui pateiktus darbus vertino kompetentinga komisija: Lietuvos grafinio dizaino asociacijos (LGDA) pirmininkas Gediminas Lašas, Lietuvos dizainerių sąjungos atstovas (LDiS) Vakaris Bernotas, Susisiekimo ministerijos Komunikacijos ir protokolo skyriaus vedėja Rūta Dirsienė, dizainerių duetas „Labàdienà“ bei projekto “Nebūk briedis” komanda.

Projektas „Nebūk briedis“ kviečia pagrindinio Lietuvos portalo DELFI skaitytojus balsuoti už jiems labiausiai patinkančių atšvaitų koncepcijas:


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)