Saugaus eismo ekspertas Vigilijus Sadauskas teigia, kad greičio matuokliai turėtų fiksuoti pažeidimus, kai greitis viršijamas daugiau nei 10 km/val., o advokatas Julius Jasaitis „Žinių radijui“ sakė, kad tam tikra tolerancija turėtų išlikti ir neleisti nė kiek viršyti greičio nebūtų geras sprendimas.

„Galimas dalykas, kad leistinos ribos 20 km/val. padidinimas galbūt yra per didelis, galbūt pakaktų 10 km/val., taip asmeniškai galvoju, – laidoje „Dienos klausimas“ ketvirtadienį sakė J. Jasaitis. – Žmonėms reikia laikytis tūkstančių pačių įvairiausių taisyklių. Jų preciziškas laikymasis neabejotinai tam tikra prasme erzina, nervina ir kitaip nuotaikos nepakelia“.

Anot jo, vairuotojai ir taip turi laikytis daugelio taisyklių, ir toks preciziškas jų laikymasis ir tikrinimas būtų sunkiai įgyvendinamas: „Policija gali tikrinti, ar stiklai atitinka šviesos laidumą, ar per daug neteršia gamtos, ar vairuotojas apdraudęs automobilį, ar dar tebaglioja medicinos pažymėjimas ir t.t. Pabandykime įsivaizduoti – jei reikėtų tai tikrinti kiekvieną dieną, tai kiek reikėtų tai daryti ir kokia būtų visuomenės reakcija“.

Anot jo, reikėtų atkreipti dėmesį į tikrai pavojingus reiškinius keliuose kaip drastiškas greičio viršijimas, vairavimas išgėrus ir pėsčiųjų atšvaitų nedėvėjimas tamsiu paros metu.

Saugaus eismo ekspertas V. Sadauskas teigia, kad greičio matuokliai fiksuotų greičio pažeidimus už daugiau nei 10 km/val. viršytą greitį, o jeigu kelyje leistinas greitis 50 km/val., tada, anot jo, pakaktų viršyti ir 5 km/val., kad matuoklis fiksuotų pažeidimą:

„20 km/val. paklaida padaryta todėl, kad buvo įprasta, kad jeigu apie 10 km/val. viršiju – tai nieko tokio, o jeigu žmogus mano, kad jam leidžiama 10 km/val. viršyti ir prie to dar priskaičiuoja prietaiso ir automobilio paklaidą, gaunasi beveik 16 km/val. 16 – negražus skaičius, uždedame 20. Realiai turėtų būti iki 10 km/val., įvertinant ir automobilio paklaidą, ir įrenginio, jei važiuoji didesniu nei 50 km/val. greičiu. Jeigu mažesniu, užtektų ir 55 km/val. (kad prietaisas fiksuotų pažeidimą – red.)“, - sakė V. Sadauskas.