Ne kartą minėjau, kad Šiauliuose baisu net iš namų išeiti ar išvažiuoti. Pėstieji nesidairydami laksto perėjose, o per gatves eina kur tik papuola, dviratininkai važinėja per perėjas ir reiškia nepasitenkinimą, kad juos verčia būti pastebimais. Sutikime, kad lengviau tokį „savižudį“ lekiantį į perėją pastebėti, kai jis dėvi liemenę.

Vairuotojai skuba degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Būsimieji vairuotojai skundžiasi, kaip sunku išlaikyti vairavimo egzaminą, o jį galiausiai išlaikę, važiuoja pagal savo taisykles… Normalu, juk juos moko instruktoriai, kurie parodo pavyzdį, kaip pažeidinėti kelių eismo taisykles.

Stovėjo po sustoti draudžiančiu ženklu, negana to, sugalvojo kalbėdamas telefonu pradėti manevruoti. Nors KET aiškiai sako, kad galima kalbėti telefonu be laisvų rankų įrangos tik išjungus variklį.

Ne ką geresni ir greitosios medicinos pagalbos vairuotojai, nes jiems, tikriausiai, atrodo, kad kalbant telefonu neprivalu rodyti posūkio signalų.

Saugumo sumetimais galime automobiliu nevažinėti, bet juk ir viešuoju transportu pavojus ne ką mažesnis. Kai vairuotojai skuba savo maršrutu, jie pasijunta kaip specialiųjų tarnybų vairuotojai ir laksto per raudoną…