Kelių direkcija informavo, kad šiais metais planuojama magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruože nuo 99,03 iki 100,47 km pradėti vidurinio tilto per Nerį, vadinamo A. Meškinio tiltu, esančio šalia baigiamo statyti naujo tilto ir viaduko per Jonavos gatvę, rekonstravimą. Sutartį planuojama pasirašyti rugsėjo mėn. Darbų pabaiga priklausys nuo pirkimų rezultatų, tačiau planuojama, kad tai turėtų būti 2024 m. 2 ketvirtis.

Taip pat šiuo metu jau yra tvarkomas transporto mazgas ties Vieviu (magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda (39,110 km) skirtingų lygių sankryža (Paparčių viadukas) ir vykdomi aplinkinių kelių rekonstravimo darbai. Buvusio Paparčių viaduko būklė – buvo prasčiausia valstybinės reikšmės kelių tinkle. Šių darbų pabaiga numatyta 2023 m. rugsėjo mėn.

Taip pat, pagrindiniame šalies kelyje Vilnius–Kaunas–Klaipėda abiem kryptimis numatoma ir daugiau smulkesnių darbų. Šiuo ir artimiausiu metu A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda kelyje eismas vyks nenutrūkstamai.

„Kaip jau minėjome, kai kuriuose ruožuose galimi eismo reguliavimo pokyčiai, kurie labai didelės įtakos kelionės trukmei neturėtų daryti“, – teigė Kalių direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadovė Aušra Ramoškaitė.

Ji taip pat informavo, kad šiemet sėkmingai įvykus viešiesiems pirkimams, planuojama pradėti Via Baltica projekto magistralinio kelio A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai dalies ruožo nuo 72,5 iki 79 km rangos darbus. Čia kelio darbai vyks iki 2024 m. I ketvirčio.

Papildomai valstybinės reikšmės keliuose bus įrengiama saugaus eismo infrastruktūra – žiedinės sankryžos, modernios pėsčiųjų perėjos, pėsčiųjų ir dviračių takai ir pan., atnaujinamas ženklinimas, įgyvendinamai kiti kelių priežiūros ir plėtros projektai.

„Tam tikrų aukščiau išvardintų projektų vykdomų darbų metu eismas bus organizuojamas pagal iš anksto su policija pagal normatyvinius reikalavimus suderintas eismo organizavimo schemas. Vairuotojus prašome būti atidžius, stebėti ir vadovautis kelio ženklais, horizontaliu kelio ženklinimu, važiuoti saugiu greičiu“, – sakė A. Ramoškaitė.

Kelių direkcijos atstovė taip pat informavo, kad prieš pradėdami kelionę, visą informaciją apie eismo pakeitimus, vykdomus kelio darbus bei eismo sąlygas valstybinės reikšmės keliuose, vairuotojai gali rasti interneto svetainėje www.eismoinfo.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją