Pagal Kelių priežiūros valdymo centro duomenis, vakaruose, šiaurės vakaruose ir dalyje šalies centro nakties metu snigo intensyviai. Paryčiais, apie 7 val., stipresnis sniegas pradėjo dengti ir rytų regioną. Iki 11 val. sniegas, šlapdriba, lietus praslinko per visą Lietuvą. Vakaruose puraus sniego storis siekė 15-20 cm.

Ypač sudėtingos eismo sąlygos vakaruose ir šiaurės vakaruose: valstybinės reikšmės keliai padengti sniego sluoksniu, susiformavęs plikledis. Nesiliaujantis snygis pareikalavo intensyvaus darbo magistraliniuose keliuose, kad būtų užtikrintos tinkamos važiavimo sąlygos. Buvo sunkiai pravažiuojamų kelių.

Šiuo metu krituliai traukiasi iš vakarų regiono, likusioje Lietuvos dalyje vietomis lyja, krenta šlapdriba ir sninga. Daugiausiai kritulių sulaukė vidurio Lietuva, gaunama nemažai pranešimų apie slidžius kelius. Iki 17 val. krituliai turėtų visiškai pasitraukti iš Lietuvos. Neigiama oro temperatūra apie 1-2 laipsnius šalčio laikysis visą dieną, kas sudarys sąlygas formuotis plikledžiui.

Kelių priežiūra“ dirba nuolatiniu budėjimo režimu, Kelių priežiūros valdymo centras stebi kelio dangos ir orų prognozės duomenis, visos kelių tarnybos yra pasiruošusios žiemos iššūkiams.

Primenama vairuotojams laikytis saugaus greičio ir vairuoti atsargiai, laikantis atstumo iki priešais esančio automobilio. Esant ekstremalioms sąlygoms svarbu įsivertinti savo, kaip vairuotojo, patirtį ir gebėjimus kelyje bei apsvarstyti galimybę pasinaudoti kita transporto priemone, pvz. viešuoju transportu, arba rinktis aukštesnio priežiūros lygio kelią.

Iškilus bet kokiems su keliais susijusiais klausimais vairuotojai gali kreiptis į Eismo informacijos centrą telefonu 1871.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)