Pasak ministerijos, tokių lentelių atsisakoma kaip nesaugaus ir jutikliniam šviesoforų valdymui netinkamo eismo organizavimo būdo.

„Taisyklių pakeitimuose atsisakoma buvusių rekomendacinio pobūdžio nuostatų dėl žalio mirksinčio šviesoforo signalo kelių transportui trukmės. Ateityje tai leis savivaldybėms lanksčiau naudoti jutiklinį šviesoforų valdymą, kai šviesoforų signalų persijungimo tvarka ir trukmė pasikeičia pagal jutiklių signalus, atsižvelgiant į transporto priemonių srautą”, – praneša Susisiekimo ministerija.

Pagal ministerijos pranešimą, taisyklės leis lanksčiau nustatyti šviesoforų įrengimo vietas, todėl kelių savininkai galės patogiau organizuoti eismą.

Institucijos teigimu, siekiant užtikrinti gerą šviesoforų matomumą, numatyti reikalavimai, esant būtinybei, šviesoforus pasukti arba palenkti, atitraukti „Stop“ liniją nuo šviesoforo arba įrengti papildomus šviesoforus.

Į dešinę – lanksčiau

Pokyčių laukia ir šiemet. Nuo lapkričio 1 d. įsigalios nauji šviesoforo signalų deriniai, kurie lanksčiau reguliuos posūkį į dešinę.

Tais atvejais, kai šviesoforas turės papildomą sekciją į dešinę, tai yra, turės įsižiebti rodyklė, leidžianti sukti į dešinę, vairuotojai galės pasukti ir jai nedegant. Svarbu atminti, kad tokiais atvejais vairuotojai turės duoti kelią tiems, kas važiuos ar eis tiesiai: dviratininkams ir pėstiesiems.

Tais atvejais, kai žalias šviesoforo signalas degs drauge su rodykle, leidžiančia sukti į dešinę, vairuotojai, sukantys dešinėn, turės pirmenybę prieš pėsčiuosius ir dviratininkus. Jiems tuo metu turėtų degti raudonas šviesoforo signalas.

Nuo lapkričio 1 d. keičiasi šviesoforų įrengimo taisyklės ir KET

Tokie pokyčiai lemia ir tai, kad nuo šių metų lapkričio 1 d. prie naujai statomų šviesoforų bus draudžiama įrengti metalines lenteles, leidžiančias sukti į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (194)