Kaip nurodo Vilniaus miesto savivaldybė, įvertinus esamą situaciją buvo atlikti eismo organizavimo ir šviesoforinio reguliavimo pakeitimai –sankryžoje įrengta papildoma juosta ir papildoma šviesoforo sekcija dešiniajam posūkiui iš S. Batoro į Dūmų gatvę.

Šiuo metu važiuoti į dešinę (į Dūmų g.) galima esant įjungtam žaliam šviesoforo signalui (praleidus pėsčiuosius), o sekcija į dešinę leis transporto srautui papildomai saugiai judėti į Dūmų g. net tuomet kai bendram srautui S. Batoro gatvėje bus įjungtas raudonas signalas ir judės tik transportas šalutinėje Dūmų gatvėje.

Minėtoje atkarpoje taip pat buvo apriboti kai kurie nereguliuojami kairieji posūkiai, kurie kėlė avarines situacijas bei trukdė sklandžiam transporto srautų judėjimui.

Taip pat įdiegtos papildomos saugumo priemonės pėstiesiems – pėstieji, judantys rytine S. Batoro–Dūmų gatvių sankryžos perėja, kertančia S. Batoro gatvę, galės pereiti važiuojamąją dalį saugiai, kadangi tuo metu per sankryžą nevažiuos joks transportas.

Kitose perėjose galioja įprasta tvarka – transporto priemonės, sukančios į dešinę žalio šviesoforo signalo metu, privalo praleisti tuo pačiu metu judančius pėsčiuosius. Pėstiesiems judant per perėjas reikėtų nepamiršti apie transporto priemones sukančias į dešinę, todėl raginame būti atsargiems – visada apsidairyti ir įsitikinti, kad kirsti važiuojamąją dalį yra visapusiškai saugu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją