Kauno apskrityje per savaitę nustatyta 213 greičio viršijimo atvejų. Kontrolės metu pareigūnai užfiksavo:
50 kartus leistas greitis viršytas daugiau kaip 10, bet ne daugiau kaip 20 km per valandą;
122 – leistinas greitis viršytas daugiau kaip 20, bet ne daugiau kaip 30 km per valandą;
29 – leistinas greitis viršytas daugiau kaip 30, bet ne daugiau kaip 40 km per valandą;
9 – leistinas greitis viršytas daugiau kaip 40, bet ne daugiau kaip 50 km per valandą;
3 – leistinas greitis viršytas daugiau kaip 50 km/h. 

Be to, 72 greičio viršijimo atvejai nustatyti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos (toliau – Kauno apskr. VPK KPV) specialiais policijos ženklais nepažymėtu automobiliu, kuriame įrengta transporto priemonių greičio matavimo sistema.
Priemonės metu buvo išaiškinti 692 Kelių eismo taisyklių pažeidimai, pavojingo ir chuliganiško vairavimo atveju nenustatyta.

Taip pat Kauno apskrityje per savaitę (nuo 2014-03-31 iki 2014-04-06) Kauno apskr. VPK KPV pareigūnai nustatė 43 pėsčiųjų padarytus pažeidimus, 28  saugos diržų nenaudojimo atvejus, 23 vairuotojus, neturinčius  automobilių techninės apžiūros dokumentų, 3 vairuotojus, vairavusius transporto priemones, neturint teisės vairuoti ir kt.

Nustatyti ir 33 neblaivūs transporto priemonių vairuotojai (6 automobilių, 26 dviračio vairuotojai ir 1 vadeliotojas), iš kurių 2014-04-06, per vieną dieną išaiškinta 14 neblaivių dviratininkų ir vadeliotojas. Pastarasis, prieš savaitę, jau buvo įkliuvęs policijos pareigūnams, kadangi neblaivus vairavo motorolerį. 2 dviratininkai taip pat jau buvo anksčiau bausti už tai, kad dviračius vairavo neblaivūs.
Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio. Tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)