Vien šiais metais Kaune buvo sužeista apie pusšimtis pėsčiųjų, iš kurių daugiau nei pusė sužaloti pėsčiųjų perėjose. Policijos duomenimis, Kaune pavojingiausios pėsčiųjų perėjos yra Baršausko gatvėje, Baltų ir V. Krėvės prospektuose. Pastarojoje perėjoje šiemet jau įvyko skaudi nelaimė, nusinešusi pėsčiosios gyvybę, todėl šią perėją ir pasirinkta rekonstruoti. Ji buvo per arti viešojo transporto stotelės, todėl ją nuspręsta perkelti per rekomenduojamą saugų atstumą nuo stotelės, kad gatvę kertančių pėsčiųjų neužstotų stotelėje sustoję ar besiruošiantys sustoti autobusai, troleibusai ar maršrutiniai taksi.

Šiemet buvo atnaujintos pėsčiųjų perėjos Vilniuje, Klaipėdoje ir Panevėžyje, baigiama modernizuoti pavojinga nereguliuojama perėja Šiauliuose. Kitais metais pėsčiųjų perėjų atnaujinimų sulauks dar penki šalies miestai. Šiai iniciatyvai „Lietuvos draudimas“ planuoja iš viso skirti apie 150 tūkstančių litų.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)