Visgi būdų, kaip atpažinti, kad vyksta „nešvarūs“ dalykai, yra. Draudimo bendrovės BTA Ekspertizių skyriaus vadovas Andrius Žiukelis atkreipė dėmesį į kelis požymius, leidžiančius suprasti, kad susidūrėte su sukčiumi.

Įtarti galimą sukčiavimą leidžia tam tikras eismo įvykio kaltininko elgesys. Pasak draudimo bendrovės atstovo, gali prasidėti mėginimai susitarti, bandymai daryti spaudimą. Taip pat gali sakoma, kad asmuo su savimi neturi vairuotojo pažymėjimo, techninės apžiūros dokumentų.

Gali prasidėti ir neaiškūs telefono skambučiai, kuriuos bandoma nuslėpti, kalbėti taip, kad pokalbis būtų negirdimas. Neretai sukčiai nepagrįstai ir įtartinai vilkina laiką, kartais – siūlo deklaraciją pildyti kita data. Toks delsimas leidžia įtarti, kad automobilis buvo neapdraustas.

„Dažnai tokiose situacijose neapsidraudęs vairuotojas ima sakyti, jog šiuo metu neturi vairuotojo pažymėjimo, registracijos liudijimo ar kitų dokumentų, prašo palaukti, kol neva paskambins draugams ar pažįstamiems, kurie dokumentą turėtų atvežti. O iš tikrųjų tariasi dėl draudimo poliso, kuris vėliau ir būna atvežamas vietoj „trūkstamų“ dokumentų“, – pasakojo ekspertas.

Jei vairuotojas suvokia, kad yra nekaltas, o yra vis tiek kaltinamas – taip pat ženklas, kad kažkas negerai. Taip pat ir bandymas pasinaudoti stresine situacija, kai puolama ant jūsų rėkti, bandoma išvesti iš vėžių, rodoma agresija, daromas spaudimas kažką kuo greičiau pasirašyti.

Anot eksperto, svarbu nesutikti eismo įvykio deklaracijos pildyti kita data, mat išaiškėjus, kad buvo sukčiaujama, su tokiu įvykių posūkiu sutikęs vairuotojas gali būti pripažintas sukčiaus bendrininku ir netekti draudimo bendrovės išmokos.

„Būtina žinoti, kad jei į jus „įvažiuos“ neapdrausta transporto priemonė, jūs bet kokiu atveju gausite draudimo išmoką, tad derėtų nepasiduoti jokioms provokacijoms“, – akcentavo A. Žiukelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)