Specialistai apskaičiavo, kad paskelbus apie karantino sąlygų švelninimą kasdien miesto gatvėse zuja apie 30 proc. daugiau automobilių nei 3-ąją karantino savaitę, kada eismo intensyvumas buvo mažiausias.

„Atidžiai stebime kiekvienos dienos srautus ir operatyviai imamės veiksmų dėl eismo valdymo, sankryžų ir šviesoforų reguliavimo. Iki šiol viso karantino metu nei rytinio, nei vakarinio piko metu spūsčių nefiksavome, tačiau jau pastebimas eismo intensyvėjimas, – teigė savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ komunikacijos vadovė Miglė Bielinytė.

M. Bielinytė aiškino, kad viešojo transporto organizavimo specialistai taip pat nuolat stebi keleivių srautus, bei autobusų ir troleibusų judėjimą realiu laiku. Kiekvieną dieną įvertinami ir tvarkaraščių, autobusų talpos bei kiti pokyčiai.

„Matome, kad srautai po truputį auga. Lyginant su laikotarpiu iki karantino, vidutinis keleivių srautas greituosiuose maršrutuose šiuo metu sumažėjęs maždaug 78 proc., autobusų ir troleibusų maršrutuose apie 73 proc. Bendrai visas srautas sumažėjęs 75 proc., jei lyginame jį su judėjimu iki karantino, o jei su praėjusia karantino savaite – srautai išaugo apie 2,5 proc.“, – sakė specialistė.

Savivaldybės atstovė aiškino, kad viešojo transporto keleivių srautai bus analizuojami ir pirmadienį, kai įsigalios naujos karantino švelninimo priemonės.

Jau ruošiamės augančiam keleivių skaičiui ir kitą savaitę planuojame tvarkaraščių pakeitimus. Taip pat viešajame transporte toliau taikome visas saugumo priemones. Tęsiame transporto priemonių dezinfekciją po kiekvieno reiso. Autobusus ir troleibusu reguliariai valo vežėjai ir valytojų brigados“, – aiškino M. Bielinytė.

Specialistė dėstė, kad iš viso taikomos keturios valymo rūšys: kasdienis, periodinis ir generalinis plovimai bei sėdynių plovimas. Kasdienio valymo metu išvalomos grindys, nuvalomi langų rėmai visi paviršiai, skirti keleiviams laikytis – turėklai, rankenos, sėdynių atlošų porankiai. Naktį viešojo transporto parkuose dezinfekuojamas visas transporto priemonės salonas.

Vilniaus miesto savivaldybė primena:

  • Laikykitės atstumo, įlipę užimkite sėdimas vietas, nesėdėkite vienas prieš kitą.
  • Savo ir kitų saugumui dėvėkite apsaugines kaukes ar kitaip pridenkite veidą.
  • Autobusuose ir troleibusuose galioja įprastinė bilietų žymėjimo tvarka. Viešojo transporto kontrolieriai, laikydamiesi saugumo reikalavimų, tikrina bilietus, o taip pat prižiūri tvarką, koordinuoja keleivių srautus aktyviausiose stotelėse.
  • Bilietais pasirūpinkite iš anksto.
  • Į viešąjį transportą lipkite per vidurines ir galines duris. Vairuotojų darbo vietos atskirtos įspėjamosiomis juostomis, taip pat jie neprekiauja vienkartiniais popieriniais bilietais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)