Norėdami atsakyti į šiuos ir daugybę kitų klausimų DELFI žurnalistai ketvirtadienį leidosi į tiesioginės transliacijos kelionę po Vilniaus gatves.

Specialiai šiai projekto „Išvažiavo Kristina“ daliai DELFI aktualijų žurnalistė Kristina Pocytė pasitelkė žinomą keliautoją, daugybės automobilinių rekordų autorių, leidėją Vitoldą Milių, kuris sėdo prie mažo miesto automobiliuko „Fiat 500“ vairo.

Eksperimento tikslas – preciziškai laikytis eismo taisyklių mieste, imituojant šviežiai iškepto vairuotojo patirtį, ir stebėti, ar kiti vairuotojai elgiasi taip pat.

Suprantama, kad automobilį valdo „nepatyręs“ vairuotojas kitus informavome ant galinės kėbulo dalies užklijavę klevo lapo ženklą. Didžiosios daugumos vairuotojų garbei turime pastebėti, kad jie elgėsi iš esmės kultūringai ir pakančiai, net ir tada, kai mes sankryžoje „užgesome“.

Tačiau akivaizdu, kad Vilnius turi vieną labai didelę problemą – masišką greičio apribojimų nesilaikymą. O dėl to nemažai vairuotojų nesibodi lenkti važiuojančius pagal taisykles tiek iš kairės, tiek iš dešinės pusės. Jeigu esate toks vairuotojas, pasižiūrėkite mūsų vaizdo medžiagą – pamatysite, ką darote blogai.

Tai antroji projekto „Išvažiavo Kristina“ dalis. Pirmoje tiesioginėje transliacijoje vairuotojų problematiką nagrinėjome kartu su lenktynininku Antanu Juknevičiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)