Daugelis žmonių mano, kad apsemtą automobilį pakanka išvėdinti ir leisti jam išdžiūti. Jie nesuvokia, kad vanduo gali pakenkti mechaninėms dalims – varikliui, stabdžiams, starteriui, katalizatoriui, jau nekalbant apie elektroniką, rašo autoexpress.co.uk.

Net nuo apsėmimo prabėgus daug metų gali išlįsti vienokie ar kitokie rimti gedimai, taigi nieko keisto, kad dalis skrupulų neturinčių vairuotojų nori parduoti vandens užlietą automobilį, nutylėdami mašinos istoriją.

Jei kadaise apsemtas automobilis parduodamas nepakeitus detalių ir neatlikus remonto, jis prilygsta tiksinčiai brangių ir net pavojingų problemų bombai.

Tad į kokius dalykus reikėtų atkreipti dėmesį, jei įtariate, kad norimas pirkti automobilis buvo apsemtas:

  • Patikrinkite automobilio istoriją. Taip saugiau, nes tikrai būna tokių perpardavėjų, kurie superka ir parduoda apsemtus automobilius. Patikrinti istoriją verta ir dėl to, kad sužinotumėte, ar automobilis nebuvo nurašytas kaip niekam tikusi šiukšlė. Dažniausiai tokio automobilio į kelius sugrąžinti gali nepavykti.
  • Patikrinkite elektroniką. Dažniausiai nukenčia apsemto automobilio elektroniniai prietaisai. Patikrinkite lempas, įsitikinkite, kad veikia elektra valdomi langai ir pan.
  • Pažiūrėkite, ar nėra drėgnų plotų. Kai kurios vietos automobilyje sunkiau džiūsta. Pažiūrėkite, ar kilimėliai po kojomis nėra drėgni. Drėgni kilimėliai, drėgmės kvapas – ženklas, kad mašina galėjo būti apsemta.
  • Apžiūrėkite, ar nėra rudžių. Daugybė naudotų automobilių turi šiek tiek rūdžių, bet jų kiekis priklauso nuo automobilio amžiaus, kilometražo. Jei rūdžių labai daug, prasidėjusi korozija, tikėtina, kad anksčiau automobilis buvo apsemtas.
  • Pažiūrėkite po variklio gaubtu. Patikrinkite, ar po juo nėra rūdžių, vandens žymių. Jei abejojate, paprašykite, kad automobilio variklį apžiūrėtų meistras.
  • Įjunkite šildymą. Šildymo ir ventiliacijos sistemoje užsilikęs vanduo sukelia per didelę kondensaciją – įjunkite šildymą ir pažiūrėkite, ar nerasoja langai.

Apskritai perkant naudotą automobilį svarbu išlikti šaltakraujiškiems ir nuovokiems. Apsemto automobilio kaina gali būti viliojamai maža, netgi kyla pagunda panaudoti tokį automobilį dalims, tačiau tokio automobilio įsigijimas neretai tampa brangia klaida.

Na ir paskutinis patarimas – jei turite abejonių dėl automobilio būklės, geriau tokio nepirkite.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)