Kai kuriose vietose, kur buvo tokios lentelės, įrengiami naujo tipo šviesoforai, turintys papildomą įsižiebiančią sekciją posūkiui į dešinę, kitose vietose lentelių nepakeis jokios kitos priemonės.

Nepaisant visų dedamų pastangų, policijos pareigūnai neatmeta, kad gali pasitaikyti atvejų, jog sausio 1-ąją dar atsiras vietų, kur prie šviesoforų kabos metalinės lentelės.

Tokiu atveju vairuotojai raginami nesutrikti ir vadovautis atnaujintomis Kelių eismo taisyklėmis (KET). Pastarosiose punktas, leidęs pasukti į dešinę naudojantis tokiomis metalinėmis lentelėmis tada, kai pagrindinis šviesoforo signalas eismą draudžia, nebegalioja.

Kitaip tariant, net ir matydami lentelę prie šviesoforo, vairuotojai turėtų kantriai sulaukti degančio žalios šviesos signalo ir tik tuomet sukti į dešinę.

Jei vairuotojas tokios nuostatos nepaisytų, rizikuotų gauti baudą už važiavimą per sankryžą degant draudžiamam šviesoforo signalui. Be to, už tokį nusižengimą teisė vairuoti gali būti atimta 1-6 mėn. laikotarpiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)