Ką jis reiškia? Tai yra variklio gedimo indikatorius, įspėjantis, kad po kapotu gali būti problemų, rašoma autoexpress.co.uk. Paaiškinsime, ką reikia daryti, kad ji nebedegtų, ir kaip išvengti potencialiai brangiai atsieisiančio automobilio remonto.

Kas yra variklio gedimo lemputė?

Variklio gedimo lemputė yra viena iš įspėjamųjų lempučių jūsų automobilio prietaisų skydelyje. Ji, kaip ir visos kitos prietaisų skydelio lemputės, trumpam įsižiebia pasukus užvedimo raktelį, bet greitai užgęsta, jeigu viskas tvarkoje. Variklio gedimo lemputė prijungta prie jūsų automobilio variklio valdymo bloko (angl. Engine control unit, ECU) ir yra pirmasis variklio elektroninių „smegenų“ problemų indikatorius. ECU reguliuoja tokius dalykus kaip degalų ir oro mišinys bei uždegimo laikas, kad jūsų automobilio variklis sklandžiai veiktų.

Jeigu užvedus automobilį variklio gedimo lemputė neužgęsta arba užsidega važiuojant, po kapotu gali būti problema. Deja, paprasto sprendimo nėra, todėl tokiu atveju geriausia važiuoti į artimiausią autoservisą. Jeigu jūsų automobilis yra pakankamai naujas ir tebegalioja gamintojo garantija, važiuokite į artimiausią atstovybę.

Specialistai prie jūsų automobilio diagnostikos jungties prijungs nešiojamąjį kompiuterį ir atsisiųs ECU kodus, sugeneruojamus atsiradus gedimui. Atsižvelgiant į klaidos kodą, problema gali būti labai paprasta, tokia kaip sugedęs jutiklis, arba gerokai rimtesnė, pavyzdžiui, netinkamai veikiantis taršiųjų dalelių valdymo vožtuvas, atsakingas už jūsų automobilio išmetamųjų dujų taršos mažinimą.

Kaip išjungti variklio gedimo lemputę?

Nustačius ir pašalinus automobilio gedimą, mechanikas grąžins ECU į pradinę būseną, kad variklio gedimo lemputė nebedegtų. Kartais šį veiksmą gali tekti pakartoti. Taip pat apsilankymo metu galite paprašyti, kad oficialus atstovas atnaujintų jūsų automobilio programinę įrangą.

Jeigu lemputė neužgęsta arba netrukus po remonto vėl užsidega, vadinasi, ne visi gedimai buvo pašalinti. Jeigu oficialaus atstovo specialistai užtikrintai teigia, kad jūsų automobilis yra tvarkingas, paprašykite, kad dar kartą grąžintų ECU į pradinę būseną. Jei lemputė vis tiek degs, spauskite mechanikus išsiaiškinti, kas negerai, nes variklio gedimo lemputė be priežasties neturėtų degti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)