6 val. duomenimis, Raseinių ir Alytaus rajone eismo sąlygas sunkina rūkas, matomumas sumažėjęs ir vietomis siekia iki 300 metrų.

Tuo metu dėl buvusių ar besitęsiančių kritulių bei plikledžio sudėtingiausios eismo sąlygos yra vakarų, pietvakarių ir šiaurės Lietuvoje bei Prienų rajone. Čia valstybinės reikšmės kelių dangos vietomis padengtos pažliugusio ar prispausto sniego sluoksniu, daug kur provėžotos, slidžios.

Klaipėdos ir Telšių rajonuose krašto ir rajoninių kelių ruožai vietomis padengti iki 10 centimetrų storio puraus sniego sluoksniu.

Likusioje šalies dalyje magistralinių kelių dangos daugiausia šlapios, tačiau krašto ir rajoninių kelių dangos dėl plikledžio yra slidžios. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje Lietuvoje išlieka kai kur padengti plonu prispausto sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs.

Kelininkai slidžius ir apsnigtus kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašoma rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Mažeikių ir Pasvalio rajonuose šlapdriba, Telšių rajone snygis, rytinėje šalies dalyje silpnas lietus, kitur be žymesnių kritulių.

Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 3 laipsnių šilumos.

Kelininkų teigimu, dieną eismo sąlygas sunkins lijundra, plikledis ir rūkas.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną dieną daug kur numatomi krituliai, daugiausia – lietus. Vietomis prognozuojama silpna lijundra, plikledis, rūkas.

Aukščiausia oro temperatūra sieks nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją