Per tris dienas, penktadienį-sekmadienį, buvo patikrintas 6 026 transporto priemonių vairuotojų blaivumas, 2,1 proc. patikrintųjų buvo neblaivūs. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 67 vairuotojams, vidutinis – 35 ir 22 vairuotojams – sunkus girtumas. 52 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Daugiausia neblaivių vairuotojų – 33, išaiškinti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Vilniaus - 19, Kauno - 16 ir Alytaus - 12.

Neblaivių dviračių vairuotojų daugiausia nustatyta Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje - 21, Šiaulių - 16 ir Utenos - 11.

Neblaivus vadeliotojas išaiškintas Alytaus apskrityje.

Praėjusią savaitę, birželio 25-30 dienomis, policijos pareigūnai taip pat tikrino, ar vairuotojai ir keleiviai naudoja saugos diržus, suaugusieji tinkamai veža automobiliuose vaikus, t. y. naudoja specialias jiems skirtas sėdynes. Taip pat kontroliavo, ar motociklų, mopedų, dviračių vairuotojai (keleiviai) naudoja saugos priemones.

Per minėtą laikotarpį nustatyta 480 asmenų, važiavusių automobilyje neužsisegus saugos diržo, ir 8 vaikai, kurie vežti pažeidžiant Kelių eismo taisyklių reikalavimus, t. y. nenaudotos specialios jiems skirtos sėdynės.

Iš visų nustatytų pažeidimų – 430 atvejų, kai saugos diržo nebuvo užsisegę vairuotojai, ir 50 atvejų, kai saugos diržo nebuvo užsisegę keleiviai. Taip pat išaiškinti 1 motociklo, 5 mopedo vairuotojai ir 1 keleivis, važiavę be saugos šalmų, 3 dviračių vairuotojų saugos priemonių (atšvaitų, saugos šalmų) nenaudojimo atvejai.

Minėtų priemonių metu buvo išaiškinti ir 3 336 kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)