Beveik trečdalis respondentų stengiasi nereaguoti į vairuotojus, kurie pažeidžia KET, tačiau daugiau nei kas antras respondentas reaguoja jautriai: dalis nuolatos pyksta ir keiksnoja taisykles pažeidusiuosius sau tylomis, tačiau kiti gestais ir šūksniais parodo, kad yra nepatenkinti tokių vairuotojų elgesiu. Apie 6 proc. respondentų pripažįsta, kad pamoko KET pažeidžiančius vairuotojus. Likusieji dažniausiai vaikšto pėsčiomis ir greit važiuojantys ir kitaip KET nusižengiantys vairuotojai juos itin gąsdina ir kelia nesaugumo jausmą.

Paklausti, ar palieka savo transporto priemonę neleistinoje vietoje, dauguma (62 proc.) respondentų teigia, kad automobilius stato tik tose vietose, kuriose galima. Vis dėlto trečdalis vairuotojų pripažįsta, kad automobilį kartais palieka ten, kur negalima, ir tik keli procentai respondentų nuolatos palieka automobilį neleistinose vietose.

Apklausos rezultatai taip pat rodo, kad kiek daugiau nei pusė vairuotojų yra linkę pagalvoti ir apie kitus vairuotojus, todėl, pasistatę automobilį netaisyklingai ar užėmę dviejų automobilių vietą, jie būtinai transporto priemonę stato iš naujo, kad užimtų kuo mažiau vietos. Beveik 40 proc. apklausoje dalyvavusių asmenų pripažįsta, kad tokiais atvejais automobilį stato iš naujo tik tuomet, jei netingi ar jei turi laiko. Vis dėlto yra keli procentai vairuotojų, kurie mano, kad turi teisę transporto priemones palikti, kaip jie nori, taigi palieka taip, kaip pavyko pastatyti iš pirmo karto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją