Nuotraukoje, kurią portalui LRT.lt atsiuntė alytiškė Vilija S., matyti, kad dalis atvykusiųjų į tarptautinę Vilniaus knygų mugę lankytojų savo transporto priemones turėjo palikti klampynėje.

„Į mugę atvykau su sūnumis iš Alytaus. Vėliau prisipirkau kalną knygų, bet turėjau klampoti iki automobilio. Prieš įeinant į „Litexpo“ praverstų mažas baseinėlis ar vandens kranas, nes į vidų visai nesinori eiti molinais batais.

Neduok Dieve, dar kam nors ant kojų užlipsi. Su naujomis knygomis į balą drėbtis taip pat nesinorėtų, o slidu kaip ant ledo. Užklimpus automobiliui žmonių prisišaukti taip pat būtų nelengva“, – portalui LRT.lt rašo moteris.

Ji svarsto, kad vilniečiams patogiau atvykti autobusu, kuris keleivius išleidžia netoli „Litexpo“, tačiau atvykėliams iš kitų miestų esą tenka maknoti po molio pelkę.

Savo ruožtu Mindaugas Rutkauskas, Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ direktorius, teigia suprantantis susidariusią situaciją.

„Stengėmės padaryti, kad neklimptų automobiliai – išpilta nemažai žvyro, tačiau šiemet greitai atšilo. Geras oras iš vienos pusės yra teigiamas dalykas – žmonėms buvo smagiau atkeliauti nei spaudžiant 20 laipsnių šalčiui, bet šiltas oras tirpdo įšalą, todėl žemė atsileido“, – LRT.lt aiškino M. Rutkauskas.

Anot direktoriaus, per artimiausius pora metų planuojama išasfaltuoti aikštelę.

Skaičiuojama, kad sutvarkyti visą reikiamą plotą reikėtų daugiau kaip 2 mln. Lt.

„Reikalingos pakankamai dideles investicijos, todėl kol kas gelbėjamės priemonėmis, kuriomis galime gelbėtis, o ateityje planuojame sutvarkyti“, – patikino M. Rutkauskas.

Primename, kad praėjusią savaitę Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyko tarptautinė Vilniaus knygų mugė, kurioje, skaičiuojama, apsilankė daugiau kaip 60 tūkst. lankytojų.