Tokia situacija susiklostė, kai pakeitus įstatymą savivaldybėms nebeskiriama 40 procentų lėšų, surenkamų iš administracinių baudų. Pavyzdžiui, vien pernai matuokliai užfiksavo 7300 greičio viršijimo pažeidimų, o už juos miestui atitekusi baudų dalis siekė apie milijoną litų.

Prieš penkerius metus išsimokėtinai buvo nupirkti 3 mašinų greitį fiksuojantys aparatai, o avaringiausių gatvių šalikelėse įrengta 15 vietų, į kurias jie nuolat buvo perkeliami. Matuoklių pirkimo ir jų priežiūros konkursą laimėjo Kauno įmonė „Technologinių paslaugų sprendimai”, su kuria 2009 metais buvo sudaryta dar viena sutartis – nupirkti dar du matuokliai ir įrengtos papildomos trys dėžės.

Gegužės mėnesį, kai ši sutartis pasibaigs, matuokliai taps miesto nuosavybe, bet jiems eksploatuoti ir prižiūrėti savivaldybė nenusiteikusi skirti nė lito.

DELFI primena, kad dėl tos pačios priežasties greičio matuoklių ateitis neaiški ir Vilniuje. Šiuo metu čia veikia 19 greitį fiksuojančių aparatų, kurie kilnojami į 31 dėžę. Sutartis su greičio matuoklių prižiūrėtojais baigsis gruodžio mėnesį, bet Vilniaus savivaldybė naujo viešųjų pirkimų konkurso skelbti neketina tol, kol nebus išspręstas finansavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)