Gavę informaciją iš gyventojų, organizacijų ar patys pastebėję kiemuose ar gatvėse stovinčius netvarkingus nenaudojamus automobilius, seniūnijų darbuotojai informuoja policiją ir pateikia automobilių duomenis bei jų nuotraukas.

„Apleisti automobiliai kelia daug nepatogumų, juose apsigyvena asocialūs asmenys, automobiliai paverčiami šiukšlių konteineriais. Jeigu jie palikti gatvėse, trukdo eismui“, – teigė Kauno seniūnų sueigos pirmininkas Algimantas Vilkevičius.

Per praėjusius metus Kaune buvo pašalinta 110 neeksploatuojamų automobilių. Anot savivaldybės, jų savininkai po raštiško perspėjimo nesiėmė jokių priemonių ir iki nurodyto termino neįvykdė perspėjime nurodytų sąlygų.

Pasak A. Vilkevičiaus, dažniausiai su šia situacija susiduria miegamieji mikrorajonai – Šilainiai, Eiguliai, Dainava, kur šalia daugiabučių nėra palikta pakankamai vietos statyti automobilius. Kartais pasitaiko atvejų, kai automobiliai priklauso senyvo amžiaus žmonėms, kurie jį eksploatuoja tik šiltuoju metu sezonu, dėl to gyventojams atrodo, jog transporto priemonė yra nenaudojama.

Policija nustato automobilių savininkus ar naudotojus ir gali taikyti jiems administracinio poveikio priemones. Jei automobilio savininkas nuo pareigūno raštiško perspėjimo nesiima jokių priemonių, priklausomai nuo pažeidimų skaičiaus jam gali būti skiriama bauda nuo 250 Lt iki 1000 Lt su transporto priemonės konfiskavimu ar be jo.