Per tris dienas, penktadienį-sekmadienį, buvo patikrintas 6 009 vairuotojų blaivumas, t. y. 2,2 proc. patikrintų vairuotojų buvo neblaivūs. Lengvas girtumo laipsnis nustatytas 68 vairuotojams, vidutinis - 47 ir sunkus girtumas - 20 vairuotojų. Tarp patikrintųjų ir 62 vairuotojai, kurie buvo vartoję alkoholio, bet tikrinimo metu alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos.

Daugiausia neblaivių vairuotojų - 29 išaiškinti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Šiaulių ir Vilniaus - po 17, Marijampolės - 15, Telšių ir Utenos - po 12, Alytaus - 11.

5 sunkiai apgirtę vairuotojai sulaikyti Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, 4 - Utenos, po 2 tokius vairuotojus - Alytaus, Šiaulių, Telšių ir Vilniaus, po 1 - Klaipėdos, Panevėžio ir Tauragės teritorijose.

Neblaivių dviračių vairuotojų daugiausia - 13 išaiškinta Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, taip pat Marijampolės - 9.

Praėjusią savaitę, liepos 21-27 dienomis, vykdant Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotą saugaus eismo akciją, skirtą autobusų ir krovininių automobilių kontrolei užtikrinti, mūsų šalyje buvo patikrinti 1 862 krovininiai automobiliai, iš jų 1 495 - įregistruoti Lietuvoje, ir 616 autobusų, iš jų 515 - įregistruoti Lietuvoje. Iš viso išaiškinti 147 Kelių eismo taisyklių pažeidimai. 116 pažeidimų padarė vairuotojai, vairavę mūsų šalyje įregistruotas transporto priemones, ir 31 pažeidimą - užsienio šalių vairuotojai. Nustatyti 3 neblaivūs krovininių automobilių vairuotojai (Kretingos ir Kupiškio rajonuose, taip pat Marijampolės savivaldybėje, kelyje „Via Baltica" Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, prie vairo sulaikytas neblaivus Ukrainos pilietis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)