Draudimo specialistai pastebi, kad galioja taisyklė – kuo jaunesni besidraudžiantieji, tuo aktyviau naudojamasi draudimosi internetu galimybėmis.

„Elektroninė komercija draudimo rinkoje plinta pagal panašiais tendencijas kaip ir visur – pirmiausiai ji tampa priimtina jaunimui ir miestų gyventojams. Didmiesčiai, ir ypač Vilnius, šioje srityje yra gerokai išsiveržę į priekį, o regionai vis dar delsia. Iš dalies taip yra ne tik todėl, kad miestų žmonės imlesni naujovėms, bet ir dėl laiko taupymo – regione žmonės randa laiko pabendrauti su savo draudimo konsultantais, miestiečiai labiau vertina sutaupytą laiką ir galimybę apsidrausti nepriklausomai nuo darbo valandų“, - sako „Lietuvos draudimo“ Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė Aurelija Kazlauskienė.

„Lietuvos draudimo“ atlikta klientų studija atskleidė, kad 42 proc. internetu perkantys privalomąjį civilinės atsakomybės draudimą tai daro dėl kainos, 37 proc. nurodė, kad svarbiausia priežastis draustis internetu yra greitis, o 20 proc. klientų labiausiai imponuoja paprastumas.

„Iš tyrimo matome, jog kainos svarba pamažu menksta - žmonės vis labiau vertina greitį ir paprastumą. Pastebime, kad ir vyresnio amžiaus žmonėms apsidraudimas internetu jau nebėra tabu – todėl prieš kelerius metus populiari įžvalga, kad regionuose internetu dažniau draudžiasi tik jaunesni nei 28 metų vairuotojai – nebegalioja. Internetu žmonės grįžta ir atnaujinti savo pernykštes sutartis“, - sako A. Kazlauskienė.

Pagrindinė automobilius internetu draudžiančių grupė (36 proc.) yra vidutinio amžiaus (tarp 36 ir 49 metų amžiaus). Šį draudimą klientai paprastai perka likus kelioms dienoms ar jau pasibaigus senai sutarčiai, o be draudimo į gatves važiuoti nedrįsta, todėl tokiems klientams draudimas internetu – tikras išsigelbėjimas.

Jei vidurinio ar vyriausio amžiaus klientai internetu dažniau perka privalomojo automobilio draudimo polisus, tai jaunesnio amžiaus gyventojai internetu įprato įsigyti kelionių draudimą. Klientų studija atskleidė, kad tarp perkančių kelionių draudimą internetu, svarbiausias yra greitis (54 proc.) ir paprastumas (35 proc.), kainos šiems klientams didelės įtakos neturi.

„Lietuvos draudimo“ duomenimis, internetu dažniausiai draudžiasi miestų gyventojai – 66 proc. atvejų draudimą internetu atveju rinkosi penkių didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai, o arti pusės visų besidraudžiančių internetu (47 proc.) – sostinės gyventojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)