Keturi kelių policijos pareigūnai su patruliniais automobiliais ir keturi policijos motociklai pirmąjį gegužės vakarą tikrino prieš baikerių sezono atidarymą besirenkančius motociklų vairuotojus. Dėmesys buvo skirtas motociklininkų susibūrimo vietoms, buvo tikrinama, ar „geležinių žirgų“ vairuotojai turi teisę vairuoti, ar motociklai yra techniškai tvarkingi ir apdrausti.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnų dėmesio netrūko ir gausiai Kauno centre bei senamiestyje saulėtą dieną susirinkusiam jaunimui – buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas, stebimi chuliganiško ir pavojingo vairavimo atvejai, matuojamas stiklų šviesos laidumas, vaikų vežimo saugumas.

Staigmena laukė kelių policijos pareigūnų pakeliui į Vilnių. Motociklininkų dėmesį patraukė automagistrale Kaunas - Vilnius didžiuliu greičiu lekiantis automobilis „Volvo“. Sustabdžius šį automobilį, paaiškėjo, kad jo vairuotojas yra ne tik greičio, bet ir alkoholio mėgėjas. Vairuotojui pritrūko labai nedaug, kad alkoholio matuoklis užfiksuotų vidutinį girtumo laipsnį. Tikrinimo metu buvo nustatytas 1,47 promilių girtumas. Nedaug trūko, kad didžiuliu greičiu lekiantis neblaivus vairuotojas sukeltų eismo įvykį, kurio pasekmės būtų buvusios skaudžios. Laimei, vairuotojas buvo laiku pastebėtas ir sustabdytas. Teismas spręs, kokiam terminui jam bus atimta teisė vairuoti ir kiek tūkstančių litų bauda bus paskirta. Įstatymas už šį pažeidimą numato piniginę baudą iki pusantro tūkstančio litų ir teisės vairuoti atėmimą iki pusantrų metų.

Dėl neblaivių vairuotojų kaltės per šių metų pirmąjį ketvirtį Lietuvos keliuose žuvo 11 žmonių, 82 eismo dalyviai buvo sužeisti.

Lietuvos kelių policijos taryba – specializuota policijos įstaiga, dirbanti neteritoriniu principu, visos šalies mastu aktyviai tęs sustiprintą kelių patruliavimą, saugaus eismo priežiūrą ir vykdys specialius policijos reidus visose šalies apskrityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)