Defektai beveik nepastebimi

Šaltuoju ir tamsiuoju metų laikotarpiu svarstant įsigyti automobilį atidumo reikės žymiai daugiau. Įvairiais kampais krentanti ir lūžtanti šviesa, prietema, drėgmė, blizgesys, šerkšnas ar įvairūs kiti oro ir gamtos veiksniai gali apsunkinti galimybę įsigyti automobilį be išorinių defektų. Įmonės „Longo LT“ vadovas Paulius Valiukėnas įvardija, dažniausiai pasitaikančius.

„Žiemą ir lietingu oru žymiai sudėtingiau pastebėti bet kokius kėbulo netobulumus. Pavyzdžiui, įlenkimus, įbrėžimus, parūdijimus, įskilusius žibintus ar salono pažeidimus. Taip pat beveik neįmanoma pastebėti dažytų detalių“, – sako automobilių ekspertas.

Jis taip pat priduria, kad šaltuoju metų sezonu sunku įvertinti oro kondicionieriaus būklę: „Tai prietaisas, kuris žiemą nėra naudojamas pagal savo paskirtį, todėl ir įvertinti jo būklę retas kuris imasi pirkdamas automobilį. Tad jei šaldymo funkcija neveikia, kaip derėtų, kondicionierius nėra tinkamai prižiūrėtas, tikėtina, kad esami gedimai bus pastebėti tik po kurio laiko.“

Iš kitos pusės, anot eksperto, šaltuoju metų laiku yra lengviau pastebėti akumuliatoriaus bei pakaitinimo žvakių būklę: „Jei automobilis sunkiai užsiveda, viena iš galimų priežasčių – pakaitinimo žvakių gedimas. Įsitikinti tuo nėra sudėtinga su specialiu prietaisu.“

Rinktis sertifikuotą pardavėją

Įsigijus prekę su defektu, pasitikėjimas pardavėju gali ilgam priblėsti. Jeigu yra tokia situacija, kad automobilis turi tam tikrą trūkumą, kuris nėra toks pastebimas ir garsiai įvardijamas, greičiausiai tai reiškia, kad pardavėjas siekia jį nuslėpti nuo potencialaus pirkėjo. Pasak automobilių eksperto, prastas oras, matomumas labai pagelbėja nesąžiningiems žmonėms „prastumti“ tokią prekę.

Vis dėlto, pasak automobilių eksperto, išvengti šių situacijų galima perkant naudotą automobilį iš sertifikuoto automobilių pardavėjo.

„Maksimaliai užtikrinti, jog automobilio eksploatacijos metu, pirkėjas nesusidurs su nesklandumais, gali tik veiklą patvirtinantį sertifikatą turintis naudotų automobilių pardavėjas. Šis ne tik parūpins visą informaciją apie automobilį ir jo techninę būklę, bet ir suteiks garantiją, kuri užtikrins, jog prireikus pagalbos, ji bus be išimties suteikta to paties pardavėjo“, – sako P. Valiukėnas.

Nėra prasta mintis įsigyti automobilį ir internetu. Šis būdas tinkamas ne tik tiems, kuriems sudėtinga atvykti apžiūrėti automobilį gyvai, bet ir tada, kai tiesiog norisi paprasto ir patogaus, bet sykiu ir patikimo, apsipirkimo neišėjus iš namų.

„Jeigu tai sertifikuoto automobilių pardavėjo internetinė parduotuvė, tai jau yra garantija, kad visa pateikta informacija yra teisinga. Kad tai, kas būtų pasakoma gyvai, yra surašyta skelbime. Be to, yra pateikiamos geros kokybės ir raiškos automobilio nuotraukos, su išsamia nuotraukų galerija ar 3D turu”, – pasakoja įmonės P. Valiukėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją