Prieš maždaug mėnesį mokytoja iš Didžiosios Britanijos įsėdo į savo „Vauxhall Corsa“ automobilį. Svarbiausia, kad ji buvo kaip reikiant apsvaigusi nuo alkoholio. Kai moteris galiausiai įvažiavo į stovintį „Audi“ markės automobilį, atvykę policijos pareigūnai jos mašinoje aptiko vaizdo registratorių, kuris įamžino visą jos pavojingą kelionę.

Įraše matoma, kaip automobilis važiuodamas vinguriuoja į šalis, per plauką nekliudo kitų eismo dalyvių ir krečia kitokias nesąmones. Įrašą žiūrėti labai nejauku, nes akivaizdu, kad vairuojančiam asmeniui nėra gerai.

Tik per stebuklą vairuotoja nesusižalojo pati ir nepakenkė kitiems. Alkotesterio duomenys parodė, kad alkoholio kiekis jos kraujyje tris kartus viršija Didžiojoje Britanijoje leistiną normą. Tai reiškia, kad mokytojai ne tik skirta piniginė bauda, bet ir dvejiems metams atimtas vairuotojo pažymėjimas bei skirta 150 valandų viešųjų darbų.

Štai ką sako policijos konsteblis Nathanas Langley‘is: „Mes tikimės, kad, paviešinę šią vaizdo medžiagą, priversime žmones susimąstyti. Jeigu sugalvosite išgėrę sėsti prie vairo, susimąstykite dar kartą. O jeigu esate taip neatsakingai pasielgę anksčiau, tik nemanykite to kartoti. Kitas kartas gali būti jums paskutinis. Negalėjome sugalvoti nieko geriau – ta vaizdo medžiaga kalba pati už save“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)