Didžioji dalis vairuotojų (27 proc.) atsisakytų nuosavo automobilio tik tuo atveju, jei susiklostytų situacija, kad jie apskritai nebegalėtų vairuoti, rodo transporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai. Šiek tiek daugiau nei penktadalis vairuotojų automobilio atsisakytų kritiškai pablogėjus finansinei padėčiai – jei visiškai nebeturėtų pinigų asmeninei transporto priemonei.

Vidutiniškai vienas iš penkių vairuotojų teigia, kad jeigu priežastis būtų ne negalėjimas vairuoti, tuomet automobilio neatsisakytų jokiais būdais – geriau kitur apribotų savo išlaidas.

Dalį vairuotojų atsisakyti nuosavo automobilio naudojimo paskatintų patogesnė viešojo transporto sistema. 13 proc. portalo Autogidas.lt respondentų teigia, kad atsisakytų savo automobilio, jei viešojo transporto maršrutai būtų dažnesni, privežtų arčiau reikiamos vietos ir pan. Dar 4 proc. apsisprendimą atsisakyti nuosavo automobilio lemtų pigesnis viešasis transportas.

Likusieji daugiau nei dešimtadalis vairuotojų nebevažinėtų savo automobiliu, jei degalų kainos padidėtų iki tam tikros ribos.

Apklausos rezultatai atskleidė, kad automobilis daugumai yra būtinybė – vairuotojai geriau ribotų save kitose srityse, kad tik galėtų patogiai važinėti patys ir nesiderinti prie viešojo transporto tvarkaraščių ar artimųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)