Skaitytojas Algirdas (vardas pakeistas, asmuo redakcijai žinomas – „Delfi“) į redakciją kreipėsi susirūpinęs, mat automobilių detalių įmonių grupei atstovaujančios bendrovės „Ad Baltic“ vadovai pranešė, kad veikla ne tik nebus stabdoma, bet darbuotojai privalės dirbti ir visą darbo dieną.

Neišvengia tiesioginio kontakto

Skaitytojas pasakojo, kad darbo metu nepavyksta išvengti tiesioginio kontakto su kitais žmonėmis, o galimybės dirbti nuotoliniu būdu – nėra. Negana to, Algirdas piktinosi, kad įmonė darbuotojų neaprūpino dezinfekcinėmis priemonėmis ir pirštinėmis.

„Įvairios parduotuvės užsidaro, maisto prekių parduotuvės trumpina darbo laiką, tačiau mes dirbame, kaip įprasta. Gal Vilniuje darbuotojai turi pirštines ir dezinfekcines priemones, tačiau kituose miestuose neturime nieko panašaus. Su klientais bendraujame tiesiogiai, jie eina į padalinio patalpas. Gera naujiena tik įmonės pranešimas apie suteikiamą maitinimą“, – sakė skaitytojas.

Klientai – ne iš gatvės

Vaidas Sitka, „Ad Baltic Lietuva“ įmonės vykdantysis direktorius, teigė, kad įmonė dirba tik su juridiniais asmenimis – automobilių detales ir įrangą teikia kitoms verslo įmonėms, todėl fiziniai asmenys į padalinius nepatenka.

„Mūsų darbuotojai informuoti, dirbame su darbo saugos įmonėmis. Vidutiniškai mūsų prekybos taške dirba 3-5 žmonės, o plotas yra apie 500 kvad. metrų. Visi mūsų klientai ir užsakymai, nesvarbu karantinas, ar ne, apie 95 proc. yra aptarnaujami nuotoliniu būdu. Fizinė dalis yra nedidelė kurjerių interakcija, kuri buvo visą laiką“, – sakė V. Sitka.

Dėl koronaviruso įmonė veiklos nestabdys

Užtikrins maitinimą

Vykdantysis direktorius tikino, kad įmonė ėmėsi visų reikalingų saugumo priemonių, perskirstė pamainas, darbuotojams leido naudoti sandėliuose turimas pirštines bei dezinfekavimo priemones. V. Sitka užtikrino, kad kaip ir pridera, iš užsienio grįžę darbuotojai yra karantinuojami, o biurų darbuotojams buvo leista dirbti iš namų.

„Dirbame Baltijos šalyse ir Baltarusijoje, todėl visur stebime situaciją, reaguojame į lokalius Vyriausybių pranešimus. Šis virusas yra tik pradžia, nes po jo seks ekonominis virusas, todėl mes skiriame atskirą papildomą finansavimą, pasirūpinome, kad kiekvienam darbuotojui būtų užtikrintas maitinimas, kad nereikėtų vykti į prekybos centus, kartu taip remiame ir lokalų verslą“, – sakė V. Sitka.

Dirbs, kaip įprasta

Įmonės vykdantysis direktorius patikino, kad kol kas darbo valandos trumpinamos nebus, tačiau ateityje gali būti priimti ir kitokie sprendimai.

Tiesa, po „Delfi“ pokalbio su įmonės atstovu, skaitytojas pranešė, kad visi darbuotojai gavo pranešimus, kuriuose yra nurodytas telefono numeris tiems atvejams, jei bet kuriame iš padalinių būtų surengtas patikrinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)