Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) saugaus eismo skyriaus vadovo Nemuno Abukausko teigimu, poreikis nešioti atšvaitus jaučiamas, o pasinaudoję pirmą kartą šalyje startavusia atšvaitų platinimo sistema, jos vartotojai vos per savaitę užsisakė daugiau atšvaitų, nei buvo pasiruošta pateikti.

„Tai viršijo mūsų lūkesčius. Galima vertinti, kad žmonės vis labiau supranta, jog privalo savo saugumu rūpintis patys. Ypač tamsiuoju paros metu, einant pėsčiomis neapšviestuose kelio ruožuose, važiuojant dviračiais. Kitas aspektas – atšvaitus pasiūlėme nemokamai atsiųsti į namus, ko anksčiau nedarė niekas“, - sakė N. Abukauskas.

Projekto „Nebūk briedis“ vykdytojai jau supakavo ir paruošė išsiųsti pirmąją partiją atšvaitų, kuriuos nebūkbriedis.lt sistemoje užsisakė gyventojai. Atšvaitai juos turėtų pasiekti per savaitę.

„Šiuo etapu jau supakavome ir paruošėme išsiųsti daugiau nei pusę tūkstančio atšvaitų, o likę, priklausomai nuo projekto partnerių galimybių, adresatus keliomis porcijomis pasiekti turėtų vėliausiai iki rudens. Kartu su atšvaitais gavėjai sulauks ir instrukcijų, kaip taisyklingai juos nešioti“, - teigia LAKD atstovas.

Netrukus nebukbriedis.lt platformoje pradės veikti ir elektroninė parduotuvė, kurioje kokybiškus atšvaitus bus galima įsigyti neišeinant iš namų.

„Šio projekto tikslas yra pasiūlyti patogiai įsigyti kokybiškus atšvaitus, kuriuos būtų malonu, gražu nešioti, tačiau jie atliktų ir pagrindinę savo funkciją – saugumo funkciją“ – sakė N. Abukauskas.

Saugaus eismo projektas „Nebūk briedis“ yra nacionaliniu mastu veikianti elektroninė atšvaitų platinimo sistema, užtikrinanti patogų patikrintų, kokybiškų ir reikiamus standartus atitinkančių atšvaitų platinimą. Projekto tikslas – skatinti atšvaitų nešiojimo kultūrą ir visuomenei viešinti jų nešiojmo naudą. „Nebūk briedis“ subūrė ir jaunuosius Lietuvos dizainerius, kurie kuria madingus atšvaitus. Pagrindinis projekto partneris yra Lietuvos automobilų kelių direkcija prie LR Susisiekimo ministerijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)