Tokią prielaidą daro valstybės įmonės "Regitra" Klaipėdos filialo darbuotojai, sulaukę priekaištų iš vienos į egzaminą nepriimtos merginos.

Jauna palangiškė Skirmantė (vardas pakeistas. - Aut. past.) redakcijai papasakojo internetu užsiregistravusi trečiadienį, balandžio 6-ąją, laikyti praktikos egzaminą, tačiau jai atvykus "Regitros" darbuotojai pasakę, jog mergina nebūsianti priimta - esą egzaminą ji turėjusi laikyti diena anksčiau.

"Iš pradžių egzaminą laikyti tikrai turėjau balandžio 5 dieną, tačiau dar prieš kurį laiką supratau, kad dėl tam tikrų aplinkybių tądien į Klaipėdą atvykti negalėsiu. Tada vėl apsilankiau "Regitros" svetainėje internete ir užsiregistravau kitam laikui - balandžio 6-ajai, 14.20 val." - pasakojo Skirmantė.

Mergina net pateikė šios įmonės svetainės puslapio ekrano kopiją, išties patvirtinančią minimą datą ir laiką.

"Tos merginos registracijos minėtai dienai ir valandai mes tikrai nematėme, todėl egzamino laikyti jai ir neleista. Taip nebūna, kad kompiuteris neužregistruotų - jei žmogus viską daro teisingai. Gali būti, kad Skirmantė tiesiog nepaspaudė mygtuko "Išsaugoti", todėl jos registracija nebuvo patvirtinta. Kita versija - galbūt tą pačią sekundę registravosi du žmonės, ir buvo priimta ne jos registracija, nors tai ir mažai tikėtina", - spėjo Gintautas Nagelė, "Regitros" Klaipėdos filialo vyr. specialistas.

Tačiau antrą versiją jis atmetė sulaukęs minėtos ekrano kopijos.

"99 proc., kad mergaitė paprasčiausiai nepaspaudė mygtuko "Išsaugoti", todėl jos pageidavimo laikyti egzaminą norimu metu mes ir negavome. Mūsų duomenų bazėje išliko tik pirmoji jos atlikta registracija - balandžio 5 dienai", - paaiškino G. Nagelė.

Oficialiai tai traktuojama kaip neatvykimas į egzaminą, todėl dabar Skirmantė galės būti registruojama laikyti egzaminą ne anksčiau kaip po 30 kalendorinių dienų.

"Kai ji bandys užsiregistruoti egzaminui iš naujo, sistema ją automatiškai mes į eilės galą. Eilės pabaiga priklauso nuo pirmą kartą laikančiųjų (kuriems suteikiama pirmenybė) ir nuo pakartotinai laikančiųjų skaičiaus. Matome, kad laikyti egzaminą kitą kartą Skirmantė galės ne anksčiau nei gegužės 18-ąją", - teigė "Regitros" vyr. specialistas.

Tiesa, vienas būdas išvengti eilės vis dėlto yra.

"Mergina turi galimybę "Regitrai" sumokėti 23 eurus, ir į eilės galą nustumiantis apribojimas jai bus panaikintas. Tada, įvedusi kvito numerį, ji galės stebėti, ar neatsirado laisvų vietų, ir rezervuoti norimą. Pavyzdžiui, jei ji pinigus sumokėtų dabar pat, laisvų vietų yra dar ir šiandien po pietų", - vakar aiškino G. Nagelė.