Ko gero, viena dažniausių problemų, kuri yra iškeliama vairuotojų šio sezono metu – kur pirkti kokybiškas padangas, tačiau už žmogišką kainą? Tai aktualus klausimas, bet šiuo metu svarbu kalbėti kita, rečiau aptariama tema. Labai dažnai naujienų portaluose pasirodo straipsniai ir įvairūs reportažai apie miškuose ar kitose atokiose vietose paliekamas padangas. Tai – gamtos netausojančių ir savo šalies švara nesirūpinančių piliečių darbas. Tačiau padangų atsikratymo problema reali – mat retas žino, kur galima jas likviduoti.

Padangų keitimo laikotarpis vairuotojams kartais gali sukelti nemažai streso. Ypač – neseniai savarankiškai pradėjusiems eksploatuoti savo pirmąjį automobilį. Juk reikia suprasti kokios padangos tinka automobiliui, tuomet jas susirasti, tada ieškoti kas sumontuos, suderinti laiką tiek su montuotoju, tiek su darbdaviu ir galų gale dar atsikratyti dėvėtomis.

Turint omenyje, kad vienam automobiliui naudojami du padangų komplektai, o vieno komplekto užtenka bent trejiems metams, galima daryti išvadą, kad trejų metų laikotarpyje, eiliniam vartotojui tenka atsikratyti 8 padangomis. Tačiau daliai žmonių ši problema kur kas opesnė. Jei šeimoje du automobiliai – per 3 metus teks atsikratyti jau 16 padangų. Jei turite įmonę, kurioje vadybininkai naudoja transporto priemones – kiekis išauga dar ženkliau. Jei esate lenktynininkas, o ypač drifto varžybų dalyvis, padangų kiekis per metus gali išaugti ir iki 1000 vnt.

Taigi, kaip galima atsikratyti nebenaudojamomis padangomis? Vienas iš sprendimų, kuris puikiai tinka vartotojui turinčiam vieną automobilį: perkant naujas padangas, atiduoti senas pardavėjui. Pastarasis be jokio papildomo mokesčio privalo priimti iš pirkėjo tokį patį kiekį netinkamų naudoti padangų, koks buvo ką tik nupirktas.

Antrasis sprendimas – palikti naudotas padangas jas montuojančiam servisui. Pastarieji pagal mūsų šalies įstatymus privalo priimti tokį kiekį padangų, koks buvo permontuotas. Tai, ko gero, net patogesnis sprendimas nei padangas palikti pardavėjui. Mat perkant naujas padangas, senosios dar bus sumontuotos ant automobilio. O servise viską bus galima padaryti vienu kartu: permontuoti ir palikti. Taip nusipirkus naujas padangas galima važiuoti tiesiai į montavimo vietą, o po atliktų darbų iš serviso išvažiuoti su nauju apavu ir tuščia bagažine.

Trečiasis sprendimas – išvežti panaudotas padangas į stambiagabaričių atliekų tvarkymo aikštelę. Vienas žmogus per metus gali nemokamai į tokią aikštelę priduoti iki 5 padangų. Tam tereikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Jei vežamos abiejų šeimoje naudojamų transporto priemonių padangos – į aikštelę teks pasiimti ir savo antrą pusę. Tada abu komplektus galėsite palikti nemokamai. Vien Vilniuje yra penkios tokios aikštelės skirtingose miesto pusėse.

Na, o jei tingite važiuoti iki stambiagabaričių atliekų aikštelės ar serviso ir nusprendėte padangomis atsikratyti artimiausiame miške ar pakelės griovyje, Autoplius.lt ypač stipriai rekomenduoja to nedaryti. Pirmiausia, taip teršiama gamta, o kita vertus, už kiekvieną ne vietoje išmestą automobilio padangą gali tekti susimokėti po 90 eurų baudą. Už gamtos teršimą taip pat numatyta ir transporto priemonės, kuria buvo atvežtos atliekos, konfiskavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją