Be to, rekomenduojama su savimi visada turėti monetų, nes Palanga niekaip neranda galimybės, kaip suteikti galimybę poilsiautojams už parkavimą susimokėti mobiliuoju telefonu.

Šią savaitę posėdžiavusi Palangos miesto taryba vienbalsiai pritarė, jog dar keturių gatvių ruožai turi tapti apmokestintomis automobilių stovėjimo zonomis Taip esą siekiama nuo eismo srautų saugoti jautriausias kurorto vietas bei surinkti daugiau rinkliavų į miesto biudžetą.

Nuo šiol vairuotojai už automobilio stovėjimą turės mokėti, jei jį paliks Žemynos gatvės ruože nuo Vytauto iki Plytų gatvės. Šioje vietoje bus taikomi žaliosios zonos tarifai, o tai yra 0,9 euro už pusvalandį arba 1,7 euro už valandą.

Raudonoji zona, kurioje pusvalandį pastatyti automobilį kainuoja 0,6 euro, o valandą – 1,2 euro, taip pat padidėjo. Apmokestintas L. Vaineikio gatvės ruožas nuo Plytų gatvės iki Vytauto gavės, J. Piktuižio gatvė ir Medžiotojų gatvės ruožas nuo Ronžės gatvės iki Vytauto gatvės.

Vairuotojams rekomenduojama atidžiai stebėti kelio ženklus, kuriais informuojama, kuriose vietose reikia mokėti už automobilių stovėjimą.

Nors Palangoje ir plečiamas apmokestintų vietų skaičius, tačiau vairuotojams vis dar nesukuriama galimybė patogiai atsiskaityti už automobilių stovėjimą. Vairuotojai visada priversti turėti monetų, nes už parkavimą susimokėti mobiliuoju telefonu gali tik „Tele2“ klientai.

„Jau buvo išrinktas konkurso nugalėtojas. Jis turėjo įdiegti visą programinę įrangą, sukurti aplikaciją, kad visi mobiliojo ryšio vartotojai galėtų už parkavimą susimokėti telefonu. Tačiau ta bendrovė bankrutavo, todėl paslauga ir liko neįdiegta.

Maža to, ji sukūrė aplikaciją, ją paleido. Kai žmonės ją parsisiunčia į savo išmaniuosius telefonus, nes nori susimokėti, ji dar skelbia, kad automobilių stovėjimas Palangoje yra nemokamas. Dabar stengiamės ištaisyti visas klaidas“, – teigė Palangos miesto rinkliavų centro direktorius Bronius Martinkus.

Jis tvirtino, jog konkursas išrinkti bendrovę, kuri galėtų įdiegti programą, jog visi turėtų galimybę už parkavimą susimokėti mobiliuoju telefonu, buvo paskelbtas iš naujo. Kitą savaitę turėtų būti atplėšti vokai su pasiūlymais.

„Labai tikimės, kad šią vasarą pavyks padaryti taip, kad vairuotojams už automobilių stovėjimą susimokėti būtų kuo paprasčiau“, – tikino B. Martinkus.

Palangoje rinkliava už automobilių stovėjimą renkama nuo gegužės 15 dienos iki rugsėjo 15-osios. Rinkliava renkama kasdien – ir savaitgaliais, per valstybines šventes visą parą.

Pernai nuo gegužės 15 dienos iki rugsėjo 15-osios poilsiautojai už automobilių stovėjimą Palangoje sumokėjo kiek daugiau nei 348 tūkst. eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)